free download 78 travel guides written by experts

„Cum sa lupti cu cancerul” de O. Carl Simonton, Stephanie Matthews-Simonton, James L. Creighton

CUM SA LUPTI CU CANCERUL

Autori: O. Carl Simonton, Stephanie Matthews-Simonton, James L. Creighton
Traducere din engleza de Justina Bandol
Nr. de pagini: 312
Pret: 29.00 Ron
Colectia: Psihologie Practica
Blog: //edituratrei.wordpress.com/
Editura TREI

Metoda Simonton: un ghid pentru pacienti si familiile lor

De ce unii bolnavi de cancer isi recapata sanatatea, in timp ce altii se sting cu repeziciune, in conditiile in care prognosticul a fost acelasi pentru ambele categorii? Folosindu-si experienta de zeci de ani in oncologie si psihologie, sotii Simonton demonstreaza ca ameliorarile neasteptate se datoreaza "vointei de a trai", adica asteptarilor pozitive si grijii pentru sine manifestate de pacientii care nu vor sa capituleze in fata tumorii infricosatoare. Fara sa inlocuiasca tratamentul medical standard, autorii propun, ca adjuvant, un program psiho-educational cu tehnici de relaxare, de vizualizare, de gestionare a obiectivelor in viata si de reducere a durerii fizice. Rezultatele sotilor Simonton sunt remarcabile: pacientii lor au o rata de supravietuire de doua ori mai mare decat media nationala din SUA si, adesea, beneficiaza de remisiuni nesperate.

O. Carl Simonton, medic oncolog, a initiat primul program american de consiliere a bolnavilor de cancer, in care a fost recunoscut rolul esential al familiei si al sanatatii emotionale a pacientului. S-a stins in 2009, lasand in urma sa Centrul „Simonton" pentru Cancer din Santa Barbara (California).

Stephanie Matthews-Simonton, sotia lui Carl, este director executiv al Centrului "Simonton", fiind un experimentat psihoterapeut si coautoare a Metodei Simonton, recunoscuta oficial in SUA inca din anii ’70.

James L. Creighton este psiholog-consultant specializat in mediere si evaluare institutionala.

Bucuresti, 04.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *