Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Cum să îți diversifici regimul de post

dieta post

Hai că poți, nu mai e mult! Postul este o perioadă de purificare fizică, dar mai ales spirituală. Când postim ne simțim mai împăcați cu noi înșine și avem grijă să fim mai toleranți cu cei din jur. Deși unii o văd că pe o încercare extrem de grea, nu e nevoie decât de ambiție și organizare; finalmente, o ieșire din rutină nu face decât bine trupului și minții tale. O să te simți mai eliberat/ă, o să vezi!

Ai impresia că nu poți ține diete din care să excluzi proteinele animale? Acum ai o varietate de alternative vegetale la dispoziție – și nu vorbim doar despre produse locale, ci și despre cele provenite din țări exotice.

Așa că uită de ‚abstinenţă’ – până la urmă purificarea nu are legătură cu înfometarea – și bucură-te de opțiuni culinare multiple, de la salate până la varii semințe sau produse vegetale care imită gustul cărnii sau al brânzeturilor. Ține doar de tine să îți faci timp să le încerci. Noi venim cu două sugestii delicioase și hrănitoare de la goVeggie.ro ca să îți deschidem apetitul.

dieta post

1. Hummus în 3 culori

Hummusul este o pastă al cărei ingredient pricipal este năutul. Originar din țările arabe, hummusul a devenit foarte popular în întreaga lume datorită versatilității și gustului inconfundabil.

Ingrediente:
1 conservă 400g năut bio
2 linguri pastă tahini bio
• 1-2 căţei de usturoi
• 3 linguri ulei de măsline extra virgin
• 2 linguri zeamă de lămâie (sau lime)
• 1 sfeclă mică coaptă sau fiartă la aburi
• 1/2 avocado bine copt
• pentru decor: paprika, coriandru (sau pătrunjel) şi rodie.

Mod de preparare:
• Clăteşte năutul în apă rece și zdrobește-l în robotul de bucătărie sau în blender.
• Adaugă tahini, usturoiul zdrobit, sarea și sucul de lămâie. Apoi, treptat, uleiul de măsline și, dacă mai este nevoie, puțin lichid din conservă.
• Împarte sosul în trei părți. Prima parte proceseaz-o împreună cu sfecla coaptă sau fiartă și decorează cu pătrunjel sau coriandru tocat mărunt. Cea de-a doua parte amestec-o cu avocado zdrobit și decoreaz-o cu semințe de rodie. Cea de-a treia parte de hummus decoreaz-o cu paprika și adaugă un fir de ulei de măsline.
• Servește toate cele trei variante de hummus cu chipsuri de tortilla sau pe felii de pâine.

2. Lichior de ouă vegan

Testează varianta mai sănătoasă și ușor de preparat a clasicei rețete americane. Acum o poți savura în fiecare zi, cu un efort minim.

Ingrediente:
• 250 ml lapte de caju (apropo, îl poți prepara chiar tu, dacă vrei)
• 1 linguriţă sirop de arţar
praf de scorţişoară
• praf de nucşoară.

Mod de preparare:
• Încălzește puțin laptele de caju
• Adaugă siropul de arțar
• Amestecă și completează, după gust, cu scorțișoară și nucșoară.

Nu uita, postul este despre a-ți depăși limitele și a te concentra pe disciplina mentală și culinară. Dacă te respecți și îți acorzi atenția cuvenită, vei vedea cu câtă ușurință poți depăși această perioadă, savurând preparate de post care îți vor bucura papilele gustative. Și care, cine știe, îți vor genera o nouă ‚dependenţă’… sănătoasă!

By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.