free download 78 travel guides written by experts

Cum să eviți respingerea transplantului cu celule stem

Alege Life Solutions și banca germană Vita 34, pentru a avea acces la o experiență de peste 20 de ani în procesarea și stocarea celulelor stem

Terapiile de succes pe bază de celule stem nu mai sunt de domeniul SF-ului: ele pot trata o gamă enormă de boli, care afectează milioane de oameni din întreaga lume (cancere, tulburări ale sângelui și sistemului imunitar, boli metabolice moștenite). Un aspect vital în orice tratament de acest tip este respingerea transplantului, o complicație gravă. Pentru a scădea spre zero riscurile, trebuie să înțelegem că diferitele surse de celule stem au avantaje și dezavantaje.

„Celulele stem din sângele din cordonul ombilical (hematopoietice/HSC – n.r.) sunt mai puțin diferențiate decât cele provenite din surse adulte, ceea ce înseamnă că cele dintâi sunt mai capabile să se dezvolte în diferite tipuri de celule, pe măsură ce se maturizează. Această calitate este un avantaj pentru transplant: celulele stem ombilicale necesită o potrivire mai mică donator-recipient decât cele adulte și prezintă un risc mai redus ca organismul destinatarului să le respingă. Această potrivire mai puțin strictă implică și creșterea accesului la celulele stem, ca sursă de tratament pentru cei care nu pot găsi potriviri din alte surse”, explică CEO-ul celei mai mari bănci de celule stem din Germania, Vita 34, Dr. Wolfgang Knirsch (58 de ani).

Dr. Wolfgang Knirsch, CEO Vita 34
Dr. Wolfgang Knirsch, CEO Vita 34

De la începutul acestui an, toți viitorii părinți din România pot avea acces la cea mai acreditată bancă de celule stem din Germania, Vita 34, numai prin compania Life Solutions. Compania oferă posibilitatea recoltării și stocării celulelor stem la nașterea copilului și transportul probelor la sediul Vita 34. Banca are o experiență de peste 20 de ani în procesare și stocare.

Dr. Wolfgang Knirsch subliniază ce vitală este proba cu sângele din cordon, bogat în HSC: „Este important să se stocheze celule stem în stadiu incipient. Cea mai bună variantă este recoltarea și stocarea lor imediat după naștere”, explică CEO-ul Vita 34. Sângele ombilical bogat în HSC este aplicat în sute de studii clinice (pentru a trata paralizia cerebrală, encefalopatia ischemică hipoxică, diabetul zaharat de tip 1).

Specialistul german Vita 34 este direct implicat în activități de cercetare și dezvoltare a terapiilor care folosesc celulele stem. Peste 215.000 de probe din întreaga lume sunt depozitate aici în prezent, iar 32 de probe de sânge din cordonul ombilical au fost folosite în transplanturi cu celule stem. Lăsați-vă grijile în banca de celule stem Vita 34 și bucurați-vă de viață! Mai multe informații despre Life Solutions puteți afla pe site-ul: www.lifesolutions.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *