free download 78 travel guides written by experts

Cum sa cresti o planeta

Despre puterea plantelor într-un documentar fascinant

BBC Knowledge va difuza, începând de joi, 27 februarie, la ora 23:00, documentarul Cum să creşti o planetă care oferă o perspectivă fascinantă asupra evoluţiei planetei noastre. Documentarul prezintă rolul plantelor care au condus Pământul la forma pe care o are astăzi şi contribuția lor la evoluţia fiecărui animal din lume, inclusiv a oamenilor.

Primul episod descrie felul în care plantele au creat lumea. O echipă de botanişti, vânători de plante şi oameni de ştiinţă dezvăluie schimbările fundamentale din istoria Pământului determinate de existența plantelor: crearea oxigenului indispensabil vieţii, a solului sau soarta animalelor de pe Pământ.

Al doilea episod arată modul în care florile au adus miracolul culorii pe o planetă anostă și monocromatică, analizând, în același timp, puterea semințelor.

Ultimul episod aduce în prim plan cea mai puternică plantă din istoria Pământului: iarba. Iarba a devenit cel mai eficient generator de oxigen de pe Pământ. A transformat terenurile într-un infern în flăcări și a ajutat la umplerea mărilor cu viață. A creat mediul pentru ca strămoșii noștri să coboare din copac și să înceapă să meargă pe picioarele din spate. Și, mai presus de orice, a dus la civilizarea umanității.


Bucuresti, 25.02.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *