Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Cum să combini două sau mai multe stiluri vestimentare în aceeași ținută

Ecletismul stilurilor vestimentare a devenit un adevărat trend în zilele noastre. Ținutele pe care le purtăm mizează tot mai mult pe creativitate și pe combinații inedite, așadar extravaganța și mixurile între piesele de îmbrăcăminte care aparțin unor stiluri inedite sunt tot mai frecvent întâlnite.

Iată care sunt acele mix&match-uri pe care le poți încerca și tu.

Cum să combini două sau mai multe stiluri vestimentare în aceeași ținută

sursa foto

Vestimentația sport-casual

De fiecare dată când vrei să te simți confortabil și, totodată, să păstrezi și o notă de eleganță, adoptă un look sport-casual. Acest curent vestimentar propune îmbinarea elementelor de îmbrăcăminte sport cu cele casual, pentru a obține ținute trendy, relaxate și, nu în ultimul rând, confortabile.

De exemplu, poți încerca un outfit în ton cu principiile acestui stil pornind de la item-uri pe care le alegi, de obicei, pentru realizarea outfit-urilor de zi cu zi. În această categorie se încadrează jeanșii, jachetele, tricourile, cămășile din denim și multe altele. Pe fiecare dintre acestea le poți asocia cu elemente de îmbrăcăminte sport, printre care hanorace, pantofi sport, pantaloni trei sferturi etc.

Stilul sport-elegant

Deși, până nu demult, stilul sport și cel elegant erau asimilate diferite și nu puteau fi combinate în cadrul aceleași ținute, acum moda permite îmbinarea celor două, rezultând outfit-uri foarte cool. Atunci când alegi să porți un look sport-casual, ține cont de o regulă de bază: îmbinarea elementelor trebuie să fie corectă și asumată, deoarece vorbin despre un stil ceva mai dificil de gestionat decât cel casual.

O ținută relevantă pentru acest stil este formată dintr-un hanorac, pantaloni de costum și pantofi cu toc. O altă combinație reușită este cea care cuprinde o rochie și o pereche de sneakerși. De asemenea, pentru a obține un look sport-elegant, trebuie să ai și un sacou la îndemână, pe care îl poți combina cu pantaloni de trening.

Ținutele smart-casual

Necesitatea de a aborda un stil vestimentar mai relaxat la birou și în alte contexte oficiale a condus la apariția trendului ținutelor smart-casual. Practic, când te îmbraci smart casual ai un look ”ca scos din cutie”, însă totodată outfit-ul tău va încadra și elemente care denotă lejeritate. Pentru a crea o ținută smart-casual corectă, mizează pe pantaloni chino, realizați din twill sau pe pantaloni slacks, foarte asemănători jeanșilor, dar confecționați din bumac. Fustele clasice, din bumbac, în nuanțe neutre sunt și ele esențiale pentru ținutele smart-casual.

În ceea ce privește partea superioară a corpului, alege piesele vestimentare în funcție de ceea ce ai îmbrăcat în parte de jos. De exemplu, dacă porți o fustă sau o pereche de pantaloni monocromă, pentru partea de sus alege o bluză sau o cămașă cu flori ori alte accente colorate. Pe de altă parte, dacă ai pantaloni sau fustă casual, atunci cea mai sigură alegere pentru partea superioară a corpului rămâne topul clasic.

Combinarea stilului vestimentare nu trebuie să se realizeze într-o manieră haotică; tu ai controlul modului în care îmbini diverse piese de îmbrăcăminte care, cel puțin aparent, fac parte din povești diferite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *