Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Cum să arăți că vei fi un chiriaș exemplar în noua locuință

Căutarea unei chirii nu este un proces mereu lipsit de griji, dar atunci când găsești câteva variante pe gustul tău este timpul să lași o impresie cât mai bună proprietarului. Nu doar pentru că proprietatea se poate afla în vizorul mai multor persoane, dar și pentru a-l ajuta pe proprietar să aibă încredere în tine încă de la început.

Mai mult decât atât, nimeni nu-și dorește să piardă oportunitatea perfectă, iar dacă există mai mulți posibili chiriași, proprietarul poate alege și pe baza simpatiei față de cei care îi inspiră energie pozitivă și seriozitate. Iată câteva aspecte care te vor ajuta să lași o primă impresie potrivită:

Cum să arăți că vei fi un chiriaș exemplar în noua locuință

Pune întrebările potrivite

O persoană responsabilă se recunoaște încă de la întrebările pe care le adresează. Când vrei să vezi o chirie și urmează să te întâlnești cu proprietarul la locație, pregătește-ți întrebările potrivite. Acestea ar trebui să se concentreze pe felul în care se plătesc facturile, care este organizarea în cadrul asociației de proprietari, cât de sigure sunt instalațiile din apartament. În funcție de ceea ce te interesează înainte de a închiria locuința, trebuie să-ți stabilești un set de întrebări care vor arăta că ești, într-adevăr, interesat de apartament și o persoană serioasă. Când cauți chirii Cluj asigură-te că ceri detaliile importante și despre actele necesare pentru demersurile în concordanță cu legea. Poți chiar să discuți cu agentul imobiliar despre aceste informații și să specifici cât de important este pentru tine acest aspect înainte de a semna un contract.

Fii punctual

Poate părea un clișeu, dar punctualitatea rămâne, în continuare, o calitate pe care cei mai mulți oameni o apreciază la adevărata valoare. Fie că te întâlnești cu proprietarul sau cu agentul imobiliar, fii mereu la timp pentru vizualizarea apartamentelor. O persoană punctuală este și una organizată, care știe să-și gestioneze timpul și să stabilească priorități.

Dacă întârzii de mai multe ori sau chiar reprogramezi vizitele, proprietarii își vor pierde încrederea în tine și vei lăsa o primă impresie foarte slabă. Aceștia pot chiar să refuze să îți mai prezinte apartamentul, considerând că ar fi o pierdere de timp, și vei pierde o oportunitate potrivită pentru tine. Asumă-ți responsabilitatea de a te prezenta la aceste vizite chiar dacă ai un program încărcat și stabilește-le în funcție de timpul liber din pauze sau după muncă.

Fii transparent

Încă dinainte să te muți în viitoarea chirie, trebuie să fii transparent față de proprietar. Indiferent că este vorba despre persoanele cu care vei locui sau dacă ai un animal de companie, vei începe cu stângul dacă încerci să ascunzi anumite informații. Este important să găsești o chirie care răspunde nevoilor tale fără a fi necesar să ascunzi anumite detalii pe care proprietarul nu le-ar accepta. Poți avea și mai multe probleme ulterior dacă nu ești sincer din primele momente. Clarifică posibilitatea de a locui cu un animal de companie, în funcție de specie și dimensiuni, deoarece anumiți proprietari refuză, de exemplu, câinii de talie mare. Discută și cu agentul imobiliar cu care colaborezi încă de la început despre nevoile tale. Acesta va putea, astfel, să găsească un proprietar care acceptă toate condițiile tale.

O impresie puternică va pune bazele încrederii în relația proprietar-chiriaș. Aceasta va conta și pe termen lung, nu doar în momentele în care vizitezi apartamentul pe care vrei să-l închiriezi.

Sursa foto: pexels.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *