free download 78 travel guides written by experts

Cum să alegi un ceas pentru evenimente formale

Fie că merge la un eveniment formal sau cu prietenii într-un pub, un bărbat trebuie să aibă grijă ce fel de ceas alege să poarte. Nu este tocmai indicat să porți același design oriunde mergi, pentru că unele evenimente cer un anume stil care trebuie să se reflecte și în ceasul pe care-l porți la mână.
Dificultatea nu este în a alege un ceas la o ținută casual, ci la una formală. Hai să vedem care sunt regulile nescrise pentru această situație. Datorită internetului, este foarte ușor să găsești ceasuri de vanzare la prețuri acceptabile, așa că nu ai nicio scuză pentru a refuza să le respecți.

ceas evenimente formale

Simplu și elegant

Când trebuie să te îmbraci la patru ace pentru un așa numit “black tie event,” cum ar spune americanul, ceasul pe care îl alegi trebuie să aibă un design discret care nu iese în evidență și să pară în același timp de calitate. E adevărat că ceasul lui James Bond are tot felul de caracteristici demne de un spion, dar cureaua metalică nu e prea indicată pentru un eveniment formal, așadar el nu este tocmai un exemplu de urmat.

De fapt, regulile spun că la o astfel de ocazie nici nu ar trebui să porți un ceas pentru că evenimentul se presupune a fi atât de important încât nu se justifică necesitatea cunoașterii orei exacte. Oricum, este nepoliticos să te uiți la ceas în aceste circumstanțe, deci dacă alegi să porți unul, evită să-l folosești în public.

În ceea ce privește designul potrivit pentru ținute black tie, cadranul ar trebui să fie cât mai simplu cu putință, în culori neutre care nu sar în evidență. Cureaua ar fi de preferat din piele neagră, dar și culoarea maro este acceptabilă dacă se potrivește cu pantofii, care din nou, ar trebui să fie din piele. Ca regulă de bază, pielea este mai elegantă decât metalul iar o curea din piele neagră este mai formală decât una maro.

Dacă ai un ceas transmis din generație în generație la tine în familie, dar are un aspect vechi și obosit, nu îl alege pentru o ținută formală. Nu te îngrijora, vei avea suficiente ocazii să te mândrești cu el la petreceri care nu necesită cravată neagră și costum în 3 piese.

Mecanic sau quartz?

În ceea ce privește mecanismul, el nu este foarte relevant. Ceasurile mecanice pot arăta foarte elegant dar de obicei sunt astfel făcute ca să iasă în evidență și să capteze atenția din primul moment. În general, este mai dificil să găsești un ceas automatic sau unul clasic mecanic care doar să-ți completeze ținuta în loc să atragă privirile, dar dacă reușești asta, atunci nu e nici o problemă în a alege un astfel de mecanism.

Varianta mai simplă este să găsești un ceas quartz cu un design discret, potrivit pentru un eveniment formal, dar este absolut necesar să aibă un afișaj analog. Păstrează ceasurile electronice pentru data viitoare când te întâlnești cu prietenii tăi și vrei să arăți câte lucruri interesante știe ceasul tău să facă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *