free download 78 travel guides written by experts

Cum sa alegi prima masina pentru copilul tau! Tricks & Tips!

Adolescentii de astazi sunt mult mai independenti decat odinioara si isi doresc sa aiba, inca de la varste fragede un autoturism propriu. Imediat ce implinesc varsta de 18 ani, tinerii isi doresc sa faca scoala de soferi, pentru a se bucura de vacante alaturi de prietenii lor, dar si pentru a se deplasa mult mai usor in oras, pana la scoala sau pana la facultate. Parintii care dispun de un buget pentru a le cumpara copiilor o masina trebuie sa tina cont de cateva elemente foarte importante, mai ales ca este vorba despre primul autoturism al adolescentilor.

masini

imagine de pe Pixabay

Se recomanda o masina la mana a doua

In primul rand, nu se recomanda ca adolescentilor sa le fie date pe mana masini noi. De ce? Neavand foarte multa experienta sau chiar deloc, tinerii pot fi neatenti si pot zgaria autoturismul sau, mai rau, pot fi implicati si in accidente. Aceste situatii se pot intampla, iar o masina costa destul de mult. La inceput, este mai bine ca tinerii sa conduca un autovehicul la mana a doua, cel putin pana se obisnuiesc cu traficul, cu modul de a conduce. In plus, un autoturism la mana a doua poate fi achizitionat la un pret destul de convenabil, care nu va produce o mare gaura in bugetul familiei.

Parintii pot alege masina impreuna cu tinerii

Pentru ca tinerii sa fie multumiti de prima lor masina, o pot alege impreuna cu parintii. Astfel, mamele si tatii ii pot ghida pe adolescenti catre modelul potrivit, explicandu-le care sunt responsabilitatile pe care le vor avea atunci cand vor deveni soferi. In plus, astfel, parintii vor putea petrece timp de calitate impreuna cu copiii lor, iar la final, toata lumea va fi multumita!

O masina de mici dimensiuni

La inceput, tinerii ar trebui sa conduca o masina de dimensiuni mai mici. Astfel, ei au ocazia sa se obisnuiasca cu tot ceea ce inseamna sofatul: cum sa se asigure in trafic, cum sa se incadreze pe banda potrivita, cum sa foloseasca toate functiile autoturismului. Daca incep sa conduca de prima data o masina mare, cu multi cai putere, adolescentii risca sa se aventureze, calcand pedala de acceleratie mai mult decat ar trebui si astfel pot ajunge sa fie implicati in accidente serioase. Astfel de situatii trebuie evitate cu orice pret!

Dotarile necesare

Este important ca inainte de achizitionarea unei masini pentru tineri, parintii sa verifice dotarile de care acestea dispun. Ele trebuie sa fie in concordanta cu un sofer incepator, care este la inceput de drum! De exemplu, timpul de scaun de la sofer trebuie sa corespunda conformatiei adolescentului. De asemenea, masina trebuie sa fie dotata cu GPS, pentru ca tinerii sa poata ajunge la destinatie foarte usor, avand in vedere ca altfel s-ar putea sa nu fie familiarizati cu toate traseele din oras.

Consumul

Un alt aspect de care trebuie sa se tina cont este consumul. In functie de modelul ales, consumul de benzina sau motorina poate fi mai mare sau mai mic. Ideal este ca pentru inceput sa se opteze pentru un autovehicul care nu consuma foarte mult si care, totodata, nu are foarte multi cai putere. Ulterior, tinerilor li se pot achizitiona autoturisme mai puternice, insa numai dupa ce capata experienta!

Modul ideal pentru a testa o masina

Atunci cand parintii planuiesc sa cumpere un autoturism pentru copilul lor, pot apela pentru inceput la o firma specializata in inchirieri auto. O astfel de companie dispune de o flota de masini cu modele variate. Astfel, parintii pot incercat un autoturism, inainte de a achizitiona unul similar pentru adolescentii lor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *