free download 78 travel guides written by experts

Cum să ai propriile tale lalele plantate in balcon

Lalelele sunt în general vestitorii primăverii, dar poate să nu fie mereu așa. Crescătorii de lalelele știu un secret: că acestea înfloresc în funcție de perioada în care au fost plantate. Mulți dintre iubitorii de lalele nu doresc să aștepte venirea primăverii pentru a se bucura de lalele.

De aceea, decid să le crească în interior,spre deosebire de clasicele grădini, pentru a se putea bucura de florile lor favorite pe toată durata anului, în vaze atât acasă cât și la birou. Dacă iubiți lalelele la fel de mult, ne-am gândit să vă împărtășim câțiva pași pentru a putea crește lalele pe balcon.

lalele

Cum se planteaza lalelele pe balcon?

Pentru a planta cu succes lalele pe balcon, trebuie să țineți cont de anumite aspecte esențiale, precum:

  • tipul de bulbi
  • tipul de ghiveci
  • cât de des se udă
  • de câtă lumină este nevoie

De aceea, mai jos veți regăsi o parte din răspunsurile la aceste întrebări și nu numai.

Când plantăm lalelele?

Unul dintre avantajele plantării lalelelor pe balcon este că acest lucru se poate face în orice perioadă a anului. Este important să vă uitați cu atenție la bulbi înainte de a-i planta. Alegeți bulbi de lalele mai mari pentru că aceștia înfloresc mai repede.

De asemenea, țineți cont de faptul că lalelele nu au nevoie de ghivece adânci. De preferat sunt cele din lut, un pic mai late. Solul bogat priește lalelelor. Atunci când decideți să le plantați, umpleți ghiveciul cu sol până la jumătate, apoi puneți bulbul și acoperiți-l astfel încât la final să se vadă un pic vârful (1 cm).

Este nevoie de un pic de răcoare

După ce ați plantat bulbii, trebuie să așezați ghiveciul într-un loc răcoros unde temperatura este între 18-20 grade Celsius. Odată ce au dat rădăcinile, lalelele pot fi mutate într-un loc mai călduros și mai însorit. Este foarte important să nu lăsați pământul să se usuce.

Odată ce ați mutat lalelele într-un loc mai însorit, este nevoie să le udați mai des, sau când este necesar.

De câtă lumină este nevoie?

Cantitatea de lumină necesară creșterii lalelelor depinde de culoarea acestora. Cu cât lalelele sunt mai închise la culoare,cu atât vor avea nevoie de mai puțină lumină. Astfel, lalelele deschise la culoare vor fi ținute într-un loc cât mai luminos.

Cel mai bine este să vă uitați pe ambalajul bulbilor de lalele sau să căutați soiul acestora pe Internet pentru a putea vedea câtă cantitate de lumină este necesară.

Cum protejăm lalelele?

La creșterea lalelelor pe balcon nu se vor întâmpina la fel de multe riscuri ca atunci când acestea sunt plantate afară. În interior, praful obișnuit afectează reținerea apelor a bulbilor. De aceea este important să mențineți bulbii într-o zonă relativ ferită de praf.

Uitați-vă cu atenție ca bulbii să nu aibă semne de negreală. Orice bulb care prezintă astfel de neregularități va trebui aruncat.

Acum că știți cum se plantează lalelele, tot ce rămâne de făcut este să vă apucați de treabă. Țineți minte că, cu cât vă apucați mai repede de plantat, cu atât vă veți și putea bucura de aceste plante dragi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *