free download 78 travel guides written by experts

Cum pot arata anii de batranete ai unei persoane active

Antreprenor, liber profesionist, corporatist, poate chiar bugetar – oricum ar arata anii actuali ai fiecaruia dintre noi, atat timp cat vorbim despre persoane active, viitorul nu poate fi altfel decat unul care sa insemne un dinamism pe cat posibil in conditiile trecerii anilor. Din pacate, batranetea nu iarta pe nimeni, insa exista exemple de persoane care sfideaza pe cat posibil trecerea timpului si care raman active la varste inaintate.

In cele mai multe cazuri, la fel ca o masinarie, corpul uman sufera degradare in timp si din pacate nu exista leacuri minune care sa opreasca efectul trecerii anilor. De obicei, de la varsta de 65 – 70 de ani, incepe oficial batranetea, chiar daca pensionarea (iesirea oficiala din campul muncii) poate fi mai rapida in unele situatii, mai ales in caz de boala. De asemenea, exista si cazuri speciale in care unele persoane continua sa munceasca, intr-un fel sau altul, chiar si dupa acest prag de varsta.

Persoanele active isi doresc de obicei ca la batranete sa se bucure de liniste si relaxare, dar in acelasi timp sa ramana conectati la tot ceea ce considera important. Poate fi vorba astfel de viata de familie (rolul de bunici), de legaturi pe cale profesionala sau chiar de viata sociala si culturala a localitatii in care traiesc.

doamna in varsta

sursa foto

In varianta moderna, cei mai in varsta nu mai locuiesc impreuna cu cei tineri, din motive diverse si usor de inteles. Pe de o parte, este mai placut pentru fiecare sa traiasca independent, chiar si daca relatia se mentine apropiata. Pentru a se bucura de anii de batranete intr-un mod confortabil, cei in etate pot opta pentru a se muta intr-un centru de rezidenta pentru seniori. Un “azil de batrani” nu este neaprata un loc trist in care astepti sfarsitul, ci poate fi un loc unde prelungesti viata, intelegand insa corect noua realitate cu care te confrunti. Poti avea nevoie de ajutor medical si ai la dispozitie o echipa care iti este alaturi.

Cei care cauta un camin batrani Bucuresti pot gasi in Capitala un loc modern, la standarde europene. La Trai Bun, totul este gandit pentru ca seniorii sa fie tratati in cele mai bune conditii. Ai un loc placut in care sa traiesti, chiar in oras, in sectorul 1, aproape de orice obiectiv de interes in oras. Zona este linistita, iar centrul rezidential este bazat pe un concept de lux, la cele mai inalte standarde de ingrijire a persoanelor varstnice.

Ca rezident, nu mai ai grija cumparaturilor, a prepararii de mancare, a administrarii medicamentelor, a spalarii hainelor etc. Ai o echipa care te trateaza cu respect si te face ca in anii de batranete sa te poti bucura relaxat de tot ceea ce este mai important in viata pentru tine. Centrul include camere de 3 – 4 paturi, dar si camere individuale sau duble, pentru cupluri sau prieteni. Un plus este pana si mediul in sine – ai vecini cu care poti socializa, vecini de aceeasi varsta, care au aceleasi probleme ca si tine, preferinte asemanatoare. Este mult mai convenabil decat sa investesti intr-o locuinta de lux si sa te asiguri tu insuti si de costurile cu administrarea, inclusiv cu angajarea de personal specializat care sa te ajute (bucatari, personal de curatenie, personal medical etc.).

In functie de cat de buna va fi starea ta de sanatate la o varsta mai inaintata, poti sa ramai o persoana activa. Trebuie sa fii deschis mereu la optiuni si sa faci alegeri care sa te avantajeze cu adevarat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *