metalshow

Cum ne planificam financiar anii de pensie

Un studiu realizat recent de Aviva România asupra sistemului  de pensii private arată că 81,1% dintre români sunt preocupaţi să îşi menţină acelaşi standard de viaţă şi după pensionare. În acelaşi timp, cercetările realizate de Aviva Grup la nivel mondial arată că una din două persoane îşi manifestă îngrijorarea din cauza faptului că nu economisesc suficienţi bani pentru anii de pensie.

Pentru a veni în sprijinul celor preocupaţi de situaţia lor financiară în anii de pensie, Aviva România a pus la dispoziţia acestora pe site-ul www.aviva.ro un calculator de pensii.

“Este destul de greu să calculăm cu precizie suma pe care trebuie să o economisim acum pentru a avea o bătrâneţe lipsită de griji. Calculatorul de pensii aflat pe site-ul securizat www.aviva.ro îi ajută pe cei intersaţi să realizeze un calcul estimativ al sumei pe care ar trebui să o economisească lunar pentru a-şi atinge scopul dorit.” a precizat Shah Rouf, directorul general al Aviva România.

„Planificarea viitorului financiar este acum un lucru simplu şi la îndemâna oricui; prin introducerea unor date precum venitul anual dorit după pensionare sau vârsta actuală, calculatorul de pensii poate da o estimare a economiilor lunare pe care o persoană trebuie să le facă în prezent pentru a acumula suma dorită pentru anii de pensie.”

„Fiecare dintre noi se gândeşte adesea la ce ar trebui să facă pentru a-şi asigura o pensie lipsită de griji financiare, iar acest calculator oferă soluţia prin care, apelând la investiţii modice în prezent, se poate ajunge la un viitor fără griji financiare.”, a adăugat Shah Rouf.

La nivel mondial, Aviva este al cincilea mare grup de asigurări şi cel mai mare furnizor de asigurări din Marea Britanie. Grupul este unul din liderii pieţei de pensii şi asigurări de viaţă din Europa, înregistrând o creştere susţinută în domeniul economiilor pe termen lung în Estul Europei, Asia, Australia şi SUA.
Oferta Aviva este constituită din produse de economii pe termen lung, pensii private, administrare de fonduri de investiţii şi asigurări generale. Grupul are 434 miliarde euro active în administrare, care reprezintă banii celor peste 35 de milioane de clienţi din toată lumea.
Aviva Asigurări de Viaţă şi-a început oficial activitatea în România din 11 octombrie 2000, în prezent compania având o forţă de vânzări de peste 1000 consilieri financiari şi manageri şi o reţea alcătuită din 19 agenţii şi 4  centre de dezvoltare.

La nivel de performanţe obţinute de fondurile de pensii Aviva, trebuie menţionată recunoaşterea recentă acordată de revista Investment & Pesions Europe fondurilor de pensii Commercial Union/Aviva din Polonia (Commercial Union este numele sub care operează Aviva în această ţară), care le-a nominalizat ca fiind cele mai performante din Europa Centrală şi de Est.

Alegerea juriului în desemnarea acestui premiu evidenţiază meritele companiei Aviva/Commercial Union în promovarea standardelor de administrare corporativă pe piaţa de capital poloneză.

Juriul a făcut următoarea declaraţie cu această ocazie: “Pe o piaţă a pensiilor aflată încă la început, activitatea  de pionierat depusă de Aviva/Commercial Union Polonia s-a dovedit a fi un factor important în stabilirea standardelor de guvernanţă corporativă. Commercial Union şi-a asumat un rol proactiv în relaţia cu companiile în care a hotărât să investească, atât în propunerile făcute adunărilor generale ale acţionarilor, cât şi în ceea ce priveşte activele investite.”

Încă de la implementarea reformei pensiilor în anul 1999, Commercial Union Polonia a fost lider de piaţă în ceea ce priveşte numărul de clienţi şi valoarea activelor administrate.

Bucuresti, 26.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *