“Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii” – in format DVD

Bucuresti, 1989.

Eva, fratele ei mai mic Lalalilu si parintii lor locuiesc intr-un cartier marginas al capitalei. Lalalilu are 7 ani si o adora pe Eva. Eva are 17 ani si este pentru prima data indragostita. Viata Evei se schimba insa in ziua in care ea si Alexandru sparg in scoala, din greseala, bustul lui Ceausescu. Sunt prinsi si li se cere sa isi faca autocritica in fata unei adunări comuniste. Obligat de tatal sau, Alexandru se umileste si scapa. Eva refuza, este exmatriculata si transferata la o scoala profesionala de la periferia orasului. Il paraseste pe Alexandru si, impreuna cu Andrei, pune la cale un plan sa fuga din Romania. Vor sa treaca Dunarea inot. Martor al plecarii celor doi, Lalalilu ia decizia vietii lui.

Un film despre cum un pusti de 7 ani ne-a scapat de Ceauşescu, iar o adolescenta de 17 ani si-a putut hotori viitorul, o tragi-comedie cu nuante de absurd si sublim.

„Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii” a fost premiat la Festivalul de la Cannes pentru cea mai buna interpretare feminina – Dorotheea Petre, pentru rolul Evei.

Bucuresti, 7.12.2006 

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *