free download 78 travel guides written by experts

Cum îți vinzi ușor mașina? Sfaturi utile de care să ții cont

Dacă te-ai hotărât să-ți vinzi mașina, probabil îți dorești ca acest proces să se desfășoare cât mai rapid, astfel încât să poți achiziționa un model nou. Din fericire, poți să vinzi ușor mașina, atâta timp cât ții cont de câteva reguli esențiale: cere un preț corect, ai grijă că mașina să arate impecabil pentru potențialii cumpărători și oferă acestora posibilitatea unui test-drive. Ține cont de sfaturile de mai jos, pentru a-ți vinde mașina într-un timp cât mai scurt!

Fii realist în legătură cu starea mașinii
Când decizi să-ți pui mașina la vânzare, este indicat să verifici ofertele deja existente pentru tipul de mașină pe care îl ai. Nu trebuie decât să introduci marca, modelul, tipul caroseriei și anul de fabricație a mașinii pe site-urile de profil, pentru a vedea care sunt prețurile de vânzare și cele mai noi anunțuri de pe internet. Dacă ai o mașină relativ nouă, bine întreținută, vei putea să o vinzi cu mai mult decât prețul mediu. Un kilometraj peste medie te obligă la scăderea prețului de vânzare, astfel încât să atragi cât mai multe persoane interesate. Totodată, trebuie să fii sincer în legătură cu starea mașinii pe care vrei să o vinzi. Dacă aceasta se află într-o stare bună, prețul poate fi competitiv pe piață.

Efectuează reparațiile necesare înainte să vinzi mașina
Înainte să pui un anunț de vânzare pentru mașină, efectuează reparațiile necesare și programează-te pentru service, astfel încât să fii sigur că îndeplinește normele de siguranță a circulației pe drumurile publice. În plus, este recomandat să faci curat în interiorul mașinii, folosind un aspirator special și să ștergi toate suprafețele lucioase, pentru ca mașina să arate cât mai bine pentru potențialii cumpărători. Nu uita nici de produsele de curățat și de spray-urile care te ajută să cureți obiectele de plastic din mașină. Curăță tapițeria și retușează petele de pe caroserie, luând în calcul și posibilitatea de a revopsi mașina, dacă acest lucru se impune. Nu în ultimul rând, pune la punct și documentația: cartea mașinii, talonul și cartea service trebuie să fie pregătite pentru cel care va cumpăra mașina pe care o vinzi.

sfaturi vanzare masina

sursa foto

Creează un anunț corect de vânzare a mașinii
Pentru a avea cât mai multe șanse să vinzi mașina, trebuie să creezi un anunț corect de vânzare. Astfel, include în anunț toate datele pe care potențialii cumpărători trebuie să le știe despre mașina ta. Informațiile despre mașină trebuie să conțină modelul acesteia, culoarea, anul fabricației, prima înmatriculare, kilometri parcurși, consum sau dotări opționale. Desigur, încearcă să incluzi cât mai multe poze cu mașina ta și oferă datele de contact.

Oferă-le cumpărătorilor timp suficient să testeze mașina
Dacă ai fost contactat de persoane interesate în ceea ce privește vânzarea mașinii, încearcă să stabilești o întâlnire cu ele, pentru a le oferi timpul necesar să examineze și să testeze autoturismul. În acest fel, cumpărătorii pot lua o decizie clară în legătură cu mașina ta, dacă aceasta le îndeplinește criteriile. Dă-le voie conducătorilor auto să testeze mașina pe diferite tipuri de drum, astfel încât să nu ai nimic de ascuns în legătură cu performanțele sale. Nu permite persoanelor interesate să conducă mașina decât în prezența ta, pentru a te feri de potențiale infracțiuni.

Aceștia sunt cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi atunci când vrei să-ți vinzi mașina ușor și rapid! Fii întotdeauna la dispoziția celor interesați să cumpere mașina și răspunde la orice întrebare, pentru a da dovadă de profesionalism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *