creative night talks

Cum creezi o experienta senzoriala prin intermediul designului interior?

Intr-o societate a schimbarii, sectorul amenajarilor interioare nu putea ramane in urma. Chiar daca investitiile pe care le facem in amenajarea locuintei sunt pe termen lung, exista solutii pentru a integra tendintele anuale in design-ul casei.

Daca eziti sa schimbi complet interiorul casei, ia in considerare adaugarea catorva elemente pentru o perioada de timp. In acest an, de exemplu, se vorbeste din ce in ce mai mult despre experientele senzoriale in designul interior. Cu cat suntem mai mult in contact cu ecrane simple, digitale, cu atat mai mult avem nevoie de experiente haptice cu suprafete moi, brute, poroase, suprafete care ne stimuleaza simturile atunci cand luam contact cu ele.

design interior

Industria amenajarilor interioare raspunde din ce in ce mai bine la aceasta nevoie a consumatorilor, oferind o gama larga de suprafete tactile, de la tapet, podele din lemn si pana la placi ceramice. Placile ceramice care imita podelele din lemn sau din piatra sunt un bun exemplu.

Cum poti integra experienta senzoriala in amenajarea casei tale? Expertii magazinului de mobila Mobshop iti dau cateva idei utile.

Daca mobilierul din sufrageria ta este in linii simple, din materiale care nu imbie la atingere, poti crea o experienta senzoriala prin intermediul accesoriilor. Spre exemplu, poti completa design-ul interior cu o vaza avand o textura aparte, perne din materiale moi si dimensiuni in contrast cu liniile simple ale mobilierului sau chiar cu un tablou care creeaza impact. De asemenea, o patura din bumbac seersucker isi poate gasi loc pe canapeaua ta, lasand aerul sa circule, dar creand, in acelasi timp, o senzatie speciala la atingere.

Dar, nu numai in sufragerie poti crea o experienta senzoriala. Bucataria sau baia sunt si ele incaperi potrivite pentru a integra tendintele actuale. Baia este, de obicei, locul pentru care nu depunem un efort aparte pentru a-l amenaja. Dar, prin simpla alegere a unor placi ceramice din piatra, texturate, poti da un aer aparte baii tale. De asemenea, daca vrei sa iti amenajezi baia de la zero, poti alege un dulap si niste rafturi din lemn brut, nelucrat. Acestea vor contrasta cu o faianta simpla, dar si cu chiuveta si cada.

Pentru bucatarie, optiunile de a crea o experienta senzoriala sunt chiar mai vaste decat pentru baie. Avem, in acest caz, varianta de a alege dulapuri care se deschid printr-o simpla atingere poate fi completata de scaune multicolore acoperite cu piele si blana de oaie. De asemenea, o fata de masa cu model traditional, cusuta de mana, isi poate gasi locul si intr-un design cu accente moderniste.

Priveste in ansamblu designul casei si vezi cum poti integra tendintele in amenajari interioare ale anului si cum poti crea experiente senzoriale care iti vor schimba chiar si starea de spirit! Sursa: www.mobshop.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *