free download 78 travel guides written by experts

Cum arata sosetele perfecte pentru sezonul cald?

Odata cu venirea sezonului cald, tinutele noastre se schimba condiferabil avand in vedere ca in toata aceasta perioada practic uitam de hainele lungi si groase pe care le purtam in timpul geroasei ierni si ne indreptam atentia inspre cele scurte si subtiri, care ne ofera mai mult confort si pe care le purtam cu incredere pana la sosirea toamnei.

Moda este un domeniu destul de complex si de dinamic, astfel ca schimbarile apar de cele ma imulte ori brusc. Acest lucru insa nu inseamna ca orice schimbare din lumea modei ne este potrivita sau se afla in concordanta cu gusturile noastre.

O categorie mai speciala de produse vestimentare este reprezentata de sosete, produse pe care le purtam zilnic pentru a ne putea bucura de un plus de confort pe durata intregii zile. Cel mai probabil, foarte multi dintre noi suntem tentati sa credem ca odata cu sosirea sezonului cald vom renunta complet la sosete, cand in realitate lucrurile nu stau deloc asa.

Alegerea sosetelor potrivite nu este un lucru atat de simplu pe cat ne-am putea imagina daca tinem cont de faptul ca in momentul actual avem posibilitatea de a regasi ciorapi intr-o gama foarte variata de materiale si culori, potrivite pentru diferite ocazii.

Este adevarat ca in timpul sezonului cald purtam acestea incaltaminte cat mai confortaila, care permite piciorului sa respire in mod corsespunzator, insa acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renuntam complet la sosete, desigur daca ne asiguram ca facem alegerile potrivite. Iata asadar cateva aspecte carora este recomandat sa le acorzi atentie daca iti doresti sostele perfecte pentru sezonul cald.

soseta
sursa foto: shop.ciserom.ro

Materialul

In sezonul cald, este esential ca piciorul sa poata respira cat mai bine, iar transpiratia sa fie absorbita cat mai bine, astfel ca o alegere potrivita in acest sens este reprezentata de alegerea unui material care sa permita aceste lucruri.

Spre exemplu, bumbacul este un material natural care permite si piciorului sa respire, dar si absoarbe foarte bine transpiratia, ceea ce il transforma in materialul ideal pentru sosete daca vorbim despre sezonul cald. Pe cat posibil, evita materialele sintetice, mai ales in aceasta perioada avand in vedere ca acestea nu iti pot oferi confortul de care ai nevoie.

Marimea

Indiferent de sezonul curent, sostele trebuie intotdeauna sa aiba marimea corespunzatoare. De ce? Pentru ca o soseta prea mica va strange piciorul si poate duce la aparitia unor probleme de circulatie, in timp ce o soseta prea mare poate aduce cu sine disconfort.

Asadar, inainte de a te lasa atrasa de materiale si culori, asigura-te ca aceasta este pe marimea ta. Confortul este de departe unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand vorbim despre sosete.

Culoarea si designul

Desi aceste detalii pot parea nesemnificative, in realitate aceste detalii sunt foarte importante avand in vedere ca sosetele trebuie asortate si cu tinutele pe care le purtam.

Mai mult decat atat, vara este anotimpul perfect in care sa dam frau liber imaginatiei si sa imbracam tinute care mai de care mai colorate si mai vesele, iar sosetele nu trebuie sa reprezinte niciun fel de exceptie de la acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *