Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast
Shadow

Cum amenajezi confortabil spațiul modern de birouri ca să ai angajați productivi

Știm cu toții că suntem mult mai eficienți, mai creativi și organizați, atunci când spațiul în care lucrăm ne oferă o ambianță plăcută, calmă și bine organizată. Amenajarea unui birou care emană armonie și în care angajații se simt confortabil este un criteriu esențial pentru un loc de muncă primitor, cald și motivant.

Iată care sunt câteva dintre aspectele importante de care ar trebui să ții cont în acest sens, pentru ca angajații tăi să fie mai productivi pe termen lung.

Sursa foto: Shutterstock via bricodepot.ro
Sursa foto: Shutterstock via bricodepot.ro

Alege o pardoseală caldă și creează un spațiu unitar

Tipul de pardoseală este unul dintre cele mai importante elemente ale unei amenajări, indiferent că vorbim despre o casă sau despre spațiile de birouri. Astfel, poți opta pentru clasicele soluții pentru amenajarea podelei, precum mocheta ori linoleumul din PVC, însă poți alege varianta originală a unei pardoseli calde, cum este parchetul din lemn masiv ori laminatul, care va crea o atmosferă aparte ce va invita la creativitate și va stimula interacțiunea dintre angajați.

De asemenea, trebuie să te gândești cum poate fi făcută trecerea dintre diversele încăperi ce alcătuiesc spațiile de birouri (săli de ședință, camere de relaxare, spații de lucru), într-un mod cât mai natural și mai practic.

Din această perspectivă, profilele de trecere pentru parchet au o mulțime de avantaje, mai ales într-un spațiu de birouri intens circulat:

  • designul este variat și poți opta pentru bande curbate înguste sau late, în funcție de nevoile spațiului;
  • poți alege protecții în formă de L pentru scări și praguri, cu efect de alamă, aurii, argintii, cromate sau cu aspect de lemn;
  • sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate;
  • creează treceri line între suprafețele diferite de pardoseală, de înălțimi egale sau diferite;
  • maschează eficient spațiul de extindere și protejează marginile expuse ale acoperirilor pardoselii;
  • sunt antiderapante, așa că nu există riscul de accidentări;
  • sunt produse de ajustare, care oferă un finisaj profesional și elegant, dând încăperilor un aspect unitar.

Alege tipul de profil de trecere pentru parchet potrivit spațiului, în culorile și stilul pe care le dorești, pentru a crea un spațiu practic, sigur și echilibrat vizual, confortabil pentru angajații tăi.

Alege cu atenție cromatica, iluminatul și piesele de mobilier

Culorile alese pentru amenajarea spațiilor de birouri influențează direct starea de spirit a angajaților, așa că orientează-te spre nuanțe calde, pentru a zugrăvi pereții. Totodată, pot fi combinate diferite texturi și materiale. De exemplu, dacă dorești să obții un aspect ieșit din tipare, poți folosi panouri din lemn, tapet, diverse tipuri de zugraveli decorative, piatră sau cărămidă decorativă.

Iluminatul este un alt aspect important, de care trebuie să ții cont pentru amenajarea spațiilor de birouri, astfel încât să fie cât mai primitoare și perfect funcționale. Pentru a crea o atmosferă plăcută, în care angajații să se simtă confortabil și să își poată desfășura activitatea eficient, alege lumină caldă, pentru zonele de relaxare, și lumină rece, pentru spațiile funcționale.

Optează pentru piese de mobilier din materiale cât mai naturale și nuanțe deschise, care dau un aspect cald oricărui spațiu de birouri. Alege scaune confortabile, ergonomice și birouri reglabile, care pot fi adaptate modului personal de lucru.

Decorează și accesorizează în același stil

După alegerea tipului de pardoseală, a pieselor de mobilier, a corpurilor de iluminat și a soluțiilor pentru pereți, este momentul să te decizi asupra decorațiunilor și accesoriilor.

Pentru a obține un aspect cât mai plăcut și confortabil, este recomandat să alegi aceeași paletă de culori, care va conferi un efect echilibrat și unitar. Poți adăuga câteva pete de culoare. De pildă, dacă în spațiul de birouri sunt și canapele, alege o culoare aprinsă, care să contrasteze cu nuanțele neutre ale celorlalte elemente de design interior.

Plantele sunt un alt element de decor care te ajută să creezi o atmosferă plăcută. Alege-le pe cele potrivite pentru temperatura și luminozitatea din birou sau, dacă mediul de lucru este unul dificil, poți opta pentru plante artificiale.

Inspirându-te din ideile de mai sus, spațiul modern de birouri poate deveni un loc confortabil, perfect pentru a motiva angajații și pentru a crește productivitatea. Reține că sustenabilitatea unui business pe termen lung depinde foarte mult de performanțele constante ale oamenilor care lucrează pentru tine și care îți sunt loiali, chiar și în cele mai dificile situații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *