Visualfest 2022
Shadow

Cum alegi ținuta de nașă? Sfaturi și recomandări de rochii de la Trendland

Botezurile fac parte din evenimentele populare ale acestei perioade. Cu siguranță ai primit cel puțin o invitație la un astfel de eveniment și știi că una dintre cele mai mari preocupări pentru onorarea acestuia este achiziționarea unei ținute potrivite. Cu atât mai mult dacă rolul tău este unul special, cum ar fi cel de nașă. Aici lucrurile se schimbă și devin mai complicate, implicând o atenție mult mai mare în ceea ce privește aspectul tău din acea zi.

Misiunea de nașă de botez nu este deloc ușoară. În primul rând trebuie să achiziționezi toate cele necesare copilului în ziua botezului, apoi să alegi ținuta pe care o vei purta la biserică și pe cea pentru localul unde va avea loc petrecerea. Este important să acorzi o deosebită atenție detaliilor deoarece, prin prisma rolului avut, vei fi în centrul atenției, alături de părinții micuțului/micuței botezat/e.

sursa foto: www.trendland.ro
sursa foto: www.trendland.ro

Dacă ai nevoie de puțin ajutor și de inspirație la acest capitol, îți prezentăm mai jos un ghid cu sfaturi și recomandări utile pentru alcătuirea ținutei de nașă de botez:

Ca sfat general, trebuie să știi că de cele mai multe ori, rochiile sunt cea mai populară opțiune atunci când vine vorba de realizarea ținutei de nașă. Aceasta trebuie sa iasă în evidență printr-o croială deosebită, materiale de calitate și un design special. Nu este însă recomandat sa fie extravagantă sau cu detalii excesiv de opulente.

  • Nu există neapărat o regulă în ceea ce privește numărul de rochii de care ai nevoie în calitate de nașă, dar, în general este recomandat să ai două ținute – una pentru ceremonia religioasă, comodă, simplă și decentă și una pentru petrecerea din timpul serii, mult mai elegantă și sofisticată.
  • Un alt aspect pe care ar trebui să-l iei în considerare este locul unde va avea loc petrecerea, astfel încât să îți poți adapta adecvat ținuta. De exemplu, o rochie simplă, într-o nuanță uni, cu o croială dreaptă va fi potrivită la o petrecere mai restrânsă, într-un spațiu rustic sau clasic. Pe de altă parte un model strălucitor, cu paiete sau aplicații de perle va fi potrivit la o petrecere de amploare.
  • Materialul rochiei ar trebui ales în funcție de sezon. Pentru un botez pe timp de vară alege rochii din țesături ușoare, iar iarna modele din catifea, cașmir sau dantelă;

Exemple:

Îți prezentăm mai jos două exemple de rochii elegante, potrivite pentru rolul de nașă, disponibile pe trendland.ro:

Un model potrivit pentru zi este rochia cloș crem cu imprimeu floral gri. Este extrem de lejeră și delicată, caracteristici importante pentru ceremonia de pe timp de zi. Vei petrece destul de mult timp în picioare, astfel o poți asorta cu o pereche de sandale cu toc mic. De asemenea, este un model de vesel, care va accentua sentimentul de bună dispoziție din această zi magică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.