free download 78 travel guides written by experts

Cum alegi scaunul auto perfect pentru copilul tau?

Aparitia unui copil înseamnă pentru părinți restabilirea priorităților: grija, siguranța, confort se vor regasi pe același loc. Prima și cea mai importanta alegere pe care o face orice parinte este scaunul auto. Gama de produse din aceasta categorie este extrem de variata, dar pentru părinți primează un singur lucru- siguranta.

Testul de siguranta ADAC (Clubul german automobilistic) – este testul de impact pentru scaunele pentru copii si in functie de acest test se obtine un rezultat (este un criteriu prin care parintii aleg un scaun auto bun).

In ceea ce privește modelul este de preferat sa alegeți un scaun auto din aceeași categorie cu caruciorul, astfel încât bebelusul sa poată calatori in siguranta si confort. In același timp, pentru ca pe măsura ce crește copilul are alte nevoi, atunci când alegi un scaun auto, ia in calcul varianta pe care sa îl poti folosi pana la o varsta mai mare.

Pe Adinish.com și in show-room-ul Adinish găsiti o gama larga de produse și pentru cei mai exigenți părinți!

scaune auto copii Adinish.com

Unul dintre acestea este scaunul auto pentru copii, tip scoica Maxi Cosi Pebble Pro, Joolz. Scaunul auto se potriveste cu caruciorul Joolz, prin combinarea designului premium cu cele mai recente reglementari i-Size in domeniul siguranței auto.“Copilul va fi instalat confortabil in acest scaun auto, datorita suportului pentru nou-nascut si cap. Memory foam-ul integrat in partile laterale il va mentine pe cel mic in siguranta deplina pe toata durata calătoriei. Scaunul se poate monta cu usurinta din masina pe rama caruciorului, astfel odihna bebelusului nu este intrerupta in nici un moment. Centurile de siguranta inovative permit instalarea copilului cu usurinta.”, explica Adina Foldager, owner Adinish.com.

Scoica Joolz Maxi Cosi Pebble Pro apartine celui mai recent standard de siguranta, i-Size. Aceasta oferă o instalare rapida si usoara Click & Go si un sistem easy-in al centurilor, in timp ce copilul este înconjurat de un insert confortabil.“Cel mic poate pleca la plimbare cu toti membrii familiei pentru ca scoica Joolz Maxi Cosi Pebble Pro va fi compatibila cu orice tip de masina. Scaunul auto poate fi instalat pe bancheta masinii, cu ajutorul centurii sau a sistemului ISOFIX. Nu trebuie sa va faceti griji in ceea ce privește instalarea. Pașii sunt explicati in detaliu in manualul utilizatorului.”, continua Adina Foldager.

Pentru o instalare cu ISOFIX vei avea nevoie de baza ISOFIX 3wayFix. Atasaza baza la conectorii ISOFIX ai masinii tale, in acest fel, poti fixa scoicaJoolz Maxi Cosi Pebble Pro pe baza cu un simplu”click”, de fiecare data cand este nevoie sa pleci cu masina. Indicatorii vizuali ai bazei iti arata cand scoica a fost instalata corect fiind astfel gata de plecare. Scoica Joolz Maxi Cosi Pebble Pro are un Side Protection System. In cazul unui impact lateral, sistemul SPS (Side Protection System) al scoiciiJoolz Maxi Cosi Pebble Pro absoarbe forța impactului pentru a iti mentine copilul in siguranta. Scaunul auto Joolz Maxi Cosi Pebble Pro are in componenta un material special ce absoarbe forta de impact, respectand cel mai recent standardul european de siguranta i-Size pentru scaune auto de copii. Acest material imbunatatit contribuie la absorbirea fortei aparute in urma unui impact, pentru a oferi copilului tau protectie suplimentara in caz de accident. Cu ajutorul adaptorilor obtii un sentiment de flexibilitate – cu un simplu clic aproape orice scoica se poate instala la carucioarele Joolz.

Un alt tip de scaun auto tip scoica este Swandoo realizat special de la 0+. Scaunul auto Swandoo Albert i-Size este numit dupa nimeni altul decat Albert Einstein pentru ca Swandoo crede in potentialul fiecarui copil si in abilitatea lor de a schimba lumea. Conceput in Viena – cu dragoste din partea echipei de design Swandoo, cu 2 premii la teste Swandoo, Albert este cu siguranta pe drumul spre un bun renume in lumea sigurantei auto.

“Swandoo Albert este proiectat pentru siguranța micutului tau si este fabricat din EPP robust si durabil ce are calitati superioare de absorbtie ale energiei. Pernuta speciala a scaunului auto a fost realizata sa fie potrivita pentru bebelusi de dimensiuni mici si prematuri avand de la 40 cm pana la 6 kg sau 60 cm. Cu pernuta de nou nascut vei obtine o pozitie buna pentru prematuri – « aproape dreapta » cu cel mai bun unghi posibil pentru confort si calatorii sigure. Mai mult, pernuta pentru nou nascut îmbunătățește siguranta reducand spatiul liber din jurul nou nascutului, tinand coloana dreapta oferind astfel o protectie mai buna la impactul lateral. Sistemul de centuri ajustabil individual imbunatateste performanta in ceea ce priveste siguranța permitand o decelerare prin micro rotatie in timpul unui impact, dar si usurand instalarea copilului in centurile scaunului.”, explica ownerul Adinish.com.

Designul tetierei scaunului Swandoo Albert, cu spuma cu memorie integrata, ofera o protectie îmbunătățită la impact – lateral si frontal – pentru o protectie optima a capului copilului tau. Tetiera cu 6 pozitii se poate ajusta cu o singura mâna lucru usor de facut pentru parinti asigurand in acelasi timp un confort sporit dar si o siguranta crescută. Ghidajele pentru centuri fosforescente ofera posibilitatea unei instalari rapide, simple si coveniente in masina crescand totodata vizibilitatea scaunului de copii in masina noaptea pentru atunci când parintii ies la o plimbare afara.

Vrei un scaun auto rotativ 360°? Acum poți opta pentru scaunul Swandoo, Marie, Alfala, grupa 0+/I. Marie este cel mai nou membru al familiei Swandoo numit astfel dupa Marie Curie, cercetatoarea renumita si castigatoare a Premiului Nobel. Conceput in Viena – cu dragoste de la familia pasionata de design Swandoo.“Cu Marie, Swandoo a vrut sa ofere cea mai sigura optiune posibila, cu spatele la sensul de mers panala 18 kg/105 cm (approx. 4 ani) si ca o masura de siguranta extra, Marie are integrat sistemul Child Direction Assistance. Sistemul Child Direction Control se asigura ca cei mici vor continua sa fie tinuti cu spatele la sensul de mers pana la 15 luni, respectand astfel cerintele standardului i-Size.”, explica Adina Foldager, owner Adinish.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *