Shadow

Cum alegi încălțămintea ortopedică potrivită pentru copilul tău?

Atunci când observi că mersul copilului tău este deficitar, modul în care își poziționează picioarele este anormal sau forma piciorului este ciudată, medicul ortoped pediatru este singurul în măsură să diagnosticheze și să ofere soluția potrivită. Încălțămintea ortopedică este o metodă nedureroasă de tratarea a deficiențelor picioarelor copiilor.

Încălțămintea ortopedică pentru copii vizează încălțări realizate la comandă pentru a corecta deficiența de postură sau de mers. Părinții se îngrijorează când aud medicul că recomandă purtarea încălțărilor ortopedice. Achiziționarea perechii potrivite pentru copilul tău nu este complicată. Magazinele de profil oferă soluții reale nevoilor specifice copiilor.

Cum alegi încălțămintea ortopedică potrivită pentru copilul tău? Sursa foto Shutterstock via novakhealthcare.ro
Sursa foto Shutterstock via novakhealthcare.ro

Ce este încălțămintea ortopedică pentru copii?

Cuvântul “ortopedic” se traduce prin poziția corectă a piciorului. Vorbim de încălțăminte ortopedică pentru copii și trebuie să înțelegi că aceasta a fost concepută special pentru a susține talpa, glezna și piciorul, astfel încât oasele și mușchii să fie în poziția corectă, atât în repaus, cât și în mers.

Când se recomandă încălțămintea ortopedică?

  • Piciorul se rostogolește spre interior în mers;
  • Deficiențe ale gleznelor – entorsă de ambele părți ale gleznei;
  • Probleme la genunchi – înclinarea spre interior a genunchilor și glezne depărtate;
  • Tonus muscular diminuat – dificultăți în a menține o postură corectă;
  • Picior plat – arcadele sunt joase sau inexistente.

Proprietăți ale încălțărilor ortopedice

Talpa încălțărilor ortopedice trebuie să fie flexibilă și să prezinte un strat de silicon pentru absorbția șocului. Călcâiul este înclinat pentru a menține tarsul în poziție corespunzătoare, carâmbul este înalt pentru a sprijini articulația gleznei, iar ștaiful este rigid, deoarece împiedică înclinarea laterală, compensatorie a gleznei. Bombeul întărit asigură protecția și siguranța degetelor de la picioare, acolo unde există, iar gulerul moale din burete oferă confort sporit gleznei.

Întotdeauna încălțămintea ortopedică trebuie să fie de cea mai bună calitate, din piele la exterior și interior, pentru un confort sporit și aerisire adecvată.

Care este încălțămintea ortopedică potrivită pentru copilul tău?

Cea care respectă indicațiile oferite de medicul ortoped pediatru și care este realizată la comandă, pentru nevoile specifice ale copilului. De la măsura potrivită luată de specialist până la recomandările medicale legate de perioada de purtare, toate sunt elemente esențiale pentru corectarea defectelor.

Încălțămintea ortopedică trebuie achiziționată numai din magazinele de profil care realizează produse pe comandă, din materiale naturale, chiar dacă acest lucru presupune un cost mai ridicat.

Cu sau fără talonete?

Încălțămintea ortopedică are branțuri ortopedice care stimulează și activează musculatura piciorului, în deplin confort și siguranță.

Medicul poate indica uneori încălțăminte cu talonete, dar și în cazul acestor branțuri speciale, totul se face la comandă.

Deformarea este evidențiată de medicul specialist după examinarea amprentei piciorului, dar și după observarea modului în care copilul calcă în mers sau cum se așează piciorul în repaus. Pe baza acestor informații se pot realiza talonetele personalizate care se pot adăuga la încălțămintea normală.

Produse ortopedice adecvate sezonului

Trebuie să acorzi atenție sporită încălțărilor ortopedice, copiii tind să crească destul de repede și o pereche care rămâne mică aduce un disconfort major, motiv pentru care vor trebui înlocuite periodic.

În plus, purtarea încălțărilor ortopedice nu se face doar un sezon, deficiențele vor putea fi corectate în timp. Uneori va fi nevoie de o perioadă mai îndelungată, deci va trebuie să comanzi încălțăminte ortopedică potrivită pentru copilul tău în fiecare anotimp. De fiecare dată copilul trebuie investigat pentru a se stabili noii parametri, astfel încât încălțămintea ortopedică să fie potrivită, să îi susțină mersul și postura corecte.

Dacă nu știi cum să alegi încălțămintea ortopedică necesară, specialiștii din magazinul de profil îți vor oferi consilierea de care ai nevoie pentru a obține un produs confortabil, estetic, un dispozitiv medical care să îi fie de ajutor copilului.

Încălțămintea ortopedică potrivită copilului tău este o investiție în sănătatea și protecția picioarelor acestuia. Cu ajutorul unor astfel de încălțări, realizate la comandă, se pot trata sau preveni deficiențele ce pot să apară la nivelul picioarelor. Cu sprijin de specialitate, poți achiziționa de fiecare dată încălțămintea ortopedică adecvată sezonului, nevoilor și gusturilor copilului!

Surse de informare:
1. 7 Things to Think About When Buying Orthopaedic Shoes for Kids – https://ro.firstwalkers.com/blogs/news/7-things-to-think-about-when-buying-orthopaedic-shoes-for-kids
2. Children’s orthopedic shoes: what is their purpose and how to choose the right pair? – https://twikishoes.com/blogs/news/children-s-orthopedic-shoes-what-is-their-purpose-and-how-to-choose-the-right-pair

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *