Shadow

Cum alegi corect dimensiunea lenjeriei de pat?

Lenjeriile de pat sunt elemente esențiale din dormitorul unei case. Fie ca vorbim de o locuință în care există copii, care știm deja că preferă lenjeriile de pat colorate sau cu personajele lor favorite, fie că ne referim la o casă în care există doar adulți, care preferă lenjeriile cu modele sofisticate, gama acestora este foarte diversificata.

Toate detaliile țin de preferințele fiecărui om în parte, însă procesul de alegere a lenjeriei potrivite nu este tocmai unul ușor și simplu.

lenjerie pat

sursa foto

Indiferent că alegi să cumperi o lenjerie de pat direct din magazine sau online, sigur ai observat că pe lângă criterii ce țin de materiale și culori, diferențele există și în ceea ce privește dimensiunile.

O lenjerie de pat aleasă nepotrivit înseamnă timp și bani pierduți. Astfel, pentru a nu avea o experiență neplăcută, trebuie să ții cont de o serie de factori, printre care și de cel mai important: dimensiunea.

Dimensiunile standard sunt acele dimensiuni care se potrivesc cu marea majoritate a paturilor, saltelelor, pilotelor si pernelor din comerț. Astfel dimensiunile standard sunt:

  • 200cm x 90cm (pentru pat single);
  • 200cm x 140cm (pentru pat dublu); (aici sunt perfecte lenjerii de pat 140×200 cu elastic)
  • 200cm x 160cm (pentru pat dublu);
  • 200cm x 180cm (pentru pat dublu);
  • 200cm x 200cm (pentru pat dublu).

Așadar, alegerea dimensiunii potrivite este cel mai important criteriu, pentru că în funcție de lungimea, lățimea și înălțimea paturilor din casă, poți alege lenjeriile potrivite.

Înainte de a pleca la cumpărături sau de a începe să cauți modele în cazul cumpărăturilor online, ai în vedere că trebuie să cunoști mărimea plapumei, a pernelor și a saltelei. În funcție de tipul patului (pentru bebeluși, copii sau pentru adulți) dimensiunile acestuia diferă, iar mărimea așternuturilor este variabilă.

Alegerea cearceafului pentru pat

Cearceaful de pat trebuie să fie suficient de mare pentru a permite încadrarea perfectă a saltelei. În cazul în care acesta este prea mic nu va rămâne băgat sub saltea și de va mototoli în timpul nopții.

La C&C Home cearceaful va fi executat astfel:

  • Pentru saltea – se vor adăuga 40 de cm atât pe lungime, cât și pe lățime, pentru a ”îmbracă” salteaua pe toate părțile.
  • Pentru un pat tip canapea – se vor adăuga 20 cm atât pe lungimea cearceafului, cât și pe lățimea acestuia.

Alegerea cearceafului de pilota

Și cearceaful pentru pilota trebuie să fie mai mare cu câțiva centimetri decât pilota pentru a permite introducerea și așezarea acesteia. De regulă, lenjeriile de pat au adăugați în plus aproximativ 5 centimetri atât pe lungime, cât și pe lățime.

Alegerea fețelor de pernă

Dimensiunile generale pentru un pat cu perne de adulți sunt cuprinse între 50 x 70 cm sau 70 x 80 cm, iar pentru copii de 50 x 60 cm. De cele mai multe ori, seturile de lenjerii de pat au incluse un set de fețe de perne cu aceste dimensiuni, însă dacă ai nevoie de dimensiuni variabile recomandat este să alegi lenjerii de pat la comandă executate pe dimensiunile propria.

Alege lenjeri de pat din bumbac ranforce, bumbac 100% sau bumbac satinat care să se potrivească perfect cu dimensiunile tale pentru a te simți minunat în ele și pentru a-ți oferi confortul și relaxarea de care ai nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *