Shadow

Cum alegi canapeaua potrivită pentru living – sfaturi pentru o casă organizată

Livingul poate fi considerat unul din punctele cheie din întreaga ta locuință. Este locul în care te relaxezi după o zi lungă la birou, încăperea în care îți inviți prietenii și camera în care pui la cale cele mai mărețe planuri de viitor alături de întreaga ta familie. Din acest motiv, e important să alegi cu grijă obiectele de mobilier. De la canapea și măsuță pentru cafea, până la vitrină sau bibliotecă, toate au un rol important, dar ocupă și foarte mult spațiu. Și totuși cum alegi obiectele de mobilier potrivite în livingul tău?

Pentru că este cel mai mare obiect de mobilier din living, canapeaua este principalul aspect de care trebuie să ții cont. În jurul acesteia se poate contura întreaga poveste a spațiului de relaxare. Spre norocul tău, pe piață există o mulțime de canapele, modele diversificate pentru toate gusturile și toate buzunarele, ceea ce înseamnă că ai de unde să-ți alegi modelul preferat. Dar care se potrivește cel mai bine cu dorințele tale? Iată câteva aspecte de care să ții cont atunci când urmează să faci o astfel de achiziție:

Cum alegi canapeaua potrivită pentru living

sursa foto Canva via lovedesign.ro

Măsoară pereții, stabilește perimetrul
Înainte de a comanda noua canapea pentru living, asigură-te că ai măsurat cu precizie spațiul. În acest fel nu vei avea surprize. Sigur nu vrei să primești o canapea mult prea voluminoasă, care să nu încapă nici măcar pe ușă. Nu uita să lași suficient spațiu în jurul acesteia. Până la urmă, va trebui să te și miști prin încăpere. Poate achiziționezi și o măsuță pentru cafea, ceea ce înseamnă că va trebui să creionezi în detaliu planul de achiziție. E foarte simplu, tot ce trebuie să faci e să te asiguri că noua ta canapea nu va fi nici prea mare, dar nici prea mică.

Fixă, pliabilă, cu spații de depozitare – o decizie destul de serioasă
Un alt aspect de care trebuie să ții cont este funcționalitatea. Îți dorești o canapea pentru socializare, care să întregească spațiul în care îți petreci timpul liber sau cauți un model care să țină loc de pat pe timp de noapte? Așadar, gândește-te bine dacă ai nevoie de o canapea fixă ori una pliabilă. De altfel, unii dintre noi sunt adepții spațiilor de depozitare. Simți că oricât de multe dulapuri ai avea, tot nu găsești loc pentru toate lucrurile tale? Atunci îți poți îndrepta atenția către o canapea cu spații de depozitare.

Cum alegi canapeaua potrivită pentru living

sursa foto Canva via lovedesign.ro

Culoare și design – ție care ți se potrivește?

Sigur că nu îți poți alege canapeaua preferată doar în funcție de dimensiuni și specificații tehnice. Aceasta va fi nucleul livingului tău, deci va trebui să aibă o culoare plăcută ochiului, dar și o textură care să-ți placă. În ceea ce privește materialul, e clar că modelele din piele se potrivesc în decorurile de lux, cu o eleganță specifică, iar cele din material textil sunt ceva mai cozy, potrivite spațiilor calde, ușor relaxate. Iar dacă ar fi să avem în vedere culoarea, e clar că va trebui să ții cont de paleta cromatică prezentă în încăpere, dar și de stilul de amenajare abordat.

Așadar, decizia de a achiziționa o nouă canapea pentru living poate fi una destul de ușoară dacă ții cont de cele patru elemente cheie: dimensiuni, funcționalitate, culoare și design.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *