free download 78 travel guides written by experts

Cum alegem perdelele pentru un stil unitar în toată casa

Ai deja mobila, elementele de decor și dulapurile de bucătărie pentru casa ta? Există și un alt element al decorului casei pe care pur și simplu nu-l poți ignora – perdelele. Ele sunt aceste piese fundamentale de decor care pot da tonul camerelor tale. De la simple la cele ornamentale, de la culori solide la imprimeuri, de la țesături transparente la textile opace, posibilitățile sunt infinite atunci când vine vorba de perdele pentru casa ta.

Tocmai de aceea, ne-am hotărât să-ți oferim câteva sugestii necesare în cazul în care ai ales să-ți înfrumusețezi locuința cu perdele. Și pentru că facem referire la stilul unitar al casei, specific minimalismului, îți vom explica cum poți alege perdelele pentru locuința ta, în așa fel încât să poți păstra continuitatea dintr-o încăpere în alta!

cum alegi perdelele

sursa foto

Alege perdele în concordanță cu nuanța pereților

Alegerea modelului de perdea pentru un stil unitar influențează într-o mare măsură frumusețea camerelor. Încearcă, așadar, să alegi o culoare a perdelelor care să se potrivească cu cea a pereților casei. Aceasta asortare va face perdelele să pară una și aceeași cu peretele pe care au fost amplasate. Cel mai adesea, paletele de culori neutre pentru perdele oferă o varietate de culori și, de asemenea, iluzia unui spațiu unitar într-o casă dominată de aceste culori neutre.

Optează pentru perdele ușor transparente

Chiar dacă lumina naturală este importantă, lumina excesivă a soarelui poate interfera cu activitățile zilnice din casă. Tocmai de aceea, alegerea unor perdele minimaliste, ușor transparente, pentru locuința ta, poate fi un truc ideal. Și spunem acest lucru pentru că, pe lângă filtrarea razelor soarelui, aceste perdele reușesc să păstreze cumva intimitatea în casă. Alături de câteva plante ornamentale, poți obține o atmosferă naturală plăcută în întreaga locuință.

Selectează materialul potrivit pentru perdele

Așa cum probabil te-ai gândit, materialele influențează tonul designului locuinței tale și joacă un rol esențial în aspectul perdelelor și, implicit, al camerelor. De la o dantelă veritabilă la bumbac ușor sau brocarturi suave la catifea, opțiunile tale sunt abundente. Însă, atunci când selectezi materialul potrivit pentru perdelele din casa ta, va trebui să iei în considerare factori precum cantitatea de lumină solară care vrei să pătrundă în casă sau tonurile și decorul fiecărei camere. De exemplu, țesăturile mai grele vor funcționa întotdeauna mai bine cu încăperile tradiționale, pe când cele transparente se vor potrivi ideal încăperilor în stil minimalist.

Lasă decorul casei să te inspire în alegerea perdelelor

Alegerea modelului potrivit de perdele se poate face și în funcție de obiectele decorative. Dacă toate elementele decorative au culori solide, alegerea unor perdele cu imprimeuri poate fi cea mai populară alegere. Opusul acestei situații este, de asemenea, valabil. Un singur lucru este de reținut: printurile aduc o oarecare încărcătură vizuală locuinței. Prin urmare, singura modalitate de a crea un stil unitar în locuința ta este acela de combina perdelele printate cu piese de mobilier de culoare solidă. Și desigur, cu câteva perne sau covorașe imprimate.

Ține cont de sugestiile noastre privind alegerea perdelelor, pentru a obține astfel un stil unitar al întregii locuințe. Vei ajunge cu siguranță la concluzia că alegerea acestor elemente de decor nu a fost niciodată mai simplă, pornind de la sfaturile oferite în materie de design interior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *