free download 78 travel guides written by experts

Cum a ajuns Paul Ipate Fermierul anului 2016 si Cel mai harnic fermier

Timp de 3 luni a locuit cu persoane necunoscute, fără confort, fără a avea contact cu familia, fără lucrurile dragi. Cu calm, răbdare, bunătate și corectitudine, Paul Ipate a reușit să câștige atât simpatia colegilor, cât și simpatia publicului, devenind primul concurent Ferma vedetelor care a reușit să câștige marele premiu și titlul de Cel mai harnic fermier, acordat de public.

În medie, pe întreg sezonul Ferma vedetelor, emisiunea a fost urmărită de peste 1.6 milioane de telespectatori, obținând 9.1 puncte de rating și 22.1% share și 97% leadership la nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani. Postul clasat pe locul doi a obținut, în medie, 6.2 puncte de rating și 15.1% share.

De-a lungul filmărilor, atmosfera a avut mari fluctuații, de la relaxare și bună dispoziție, la tensiuni și jocuri de culise, însă Paul a găsit în el puterea de a trece mai departe și de a-și continua drumul corect pe care a pornit încă de la început. Din primele zile s-a remarcat ca fiind înțeleptul fermei, iar aceasta poreclă i-a stat aproape de la început până la sfârșit, demonstrând de fiecare dată că a fost foarte bine aleasă.


Prietenia cu Octavian Strunilă i-a fost un real sprijin în momentele grele. Când atmosfera din fermă începea să se tensioneze, cei doi actori găseau metode creative de a face glume, de a detensiona atmosfera prin cântece sau prin fel de fel de jocuri.

Faptul că a fost un adept al adevărului și al lucrurilor spuse în față, a atras foarte multe comentarii negative la adresa lui, însă, la fiecare conflict, el a încercat să fie împăciuitor și a știut să își ceară scuze dacă a greșit.

Paul s-a duelat cu cei mai duri adversari și a reușit să elimine concurenții cu care a intrat în luptă, duel după duel. El a avut patru dueluri câștigate cu Mircea N. Stoian, Octavian Strunilă, Marcel Toader și cu Vasile Calofir, lupta supremă în marea finală. Toate duelurile câștigate au demonstrat că Paul are o forță interioară foarte puternică, este rapid, îndemânatic și cu putere de concentrare. Cel mai bun exemplu de concentrare extremă a fost la duelul cu Marcel Toader, unde a reușit să stea în poziția de statuie aproximativ jumătate de oră.

Paul Ipate a reușit să se țină departe de bârfe, alianțe și strategii, reușind să aibă un parcurs onest pe toată durata competiției, să ofere sfaturi bune și să demonstreze că poți fi om și poți ajunge în marea finală pe forțele tale, atât fizice, cât și psihice.

Paul Ipate a adus în prim plan valori de viață adevărate, de bun simț, care sunt pentru el un model. Adevărul, onestitatea, sufletul curat, bunătatea și corectitudinea l-au adus pe Paul până în marea finală, unde după o luptă aprigă a reușit să devină Fermierul anului 2016 și să obțină marele premiu de 50.000 de euro. Jumătate din banii câștigați au fost donați către Hospice Casa Speranței, o fundație care luptă pentru o cauză nobilă și în misiunea căreia Paul crede cu tărie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *