free download 78 travel guides written by experts

Cu sprijinul Sika România, 20 de copii s-au bucurat de prima lor vacanță

Împreună cu Fundația Mereu Aproape, prin campania „Schimbă o viață”, Sika România, unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de materiale chimice de construcţii, a reușit să aducă zâmbetul pe buzele a 20 copii, elevi în clasa a IV-a în cadrul școlii din Lehliu sat, județul Călărași, prin organizarea proiectului „Tabăra Copilăriei”.

Astfel, în urma unui concurs de creație desfășurat în cadrul unității de învățământ, organizatorii au premiat cea mai entuziastă compunere, oferind clasei câștigătoare șansa de a se bucura de prima vacanță. Concursul a fost deschis elevilor din clasele a III-a și a IV-a și a presupus crearea unei compuneri cu titlul „Primăvara, motiv de bucurie și fericire”, textul câștigător aparținându-i Andreei Paraschiv, elevă în clasa a IV-a.


Astfel, copiii din clasa câștigătoare, care au demonstrat rezultate școlare excepționale în ciuda situației lor  precare de viață, au fost recompensați cu o vacanță completă de 5 zile la Predeal, în perioada 18 – 22 aprilie. În cadrul acesteia, cei mici s-au putut bucura de jocuri, drumeții și concursuri care au avut ca scop dezvoltarea sociabilității și a capacității de integrare în grupurile sociale.

„Tabăra Copilăriei” s-a desfășurat chiar în cadrul Săptămânii Altfel, o ocazie ideală pentru copii de a experimenta activități educaționale extracurriculare și de a se distra în cadrul unui grup organizat, alături de cadrele lor didactice.

„Suntem foarte fericiți de implementarea acestui proiect prin care considerăm că am reușit să le reamintim celor mici ce înseamnă bucuria copilăriei, făcându-i să uite pentru o perioadă de grijile de acasă. Sperăm că amintirile acumulate în această perioadă îi vor face să-și aducă aminte, cu drag, de această experiență și vom încerca, pe cât posibil, să repetăm astfel de acțiuni, pentru a aduce fericire pe chipul copiilor”, a declarat Laurenţiu Ştefănescu, Director General Sika România.


Sika România nu se află la primul proiect de acest fel, devenind un partener de nădejde atât pentru Fundația Mereu Aproape, cât și pentru alte organizații non-guvernamentele în alte cazuri în care sprijinul oferit de companie a putut ajuta la crearea unui viitor mai bun pentru tineri.

Despre Sika

Sika AG cu sediul în Baar, Elveţia, este o companie activă la nivel global în domeniul materialelor chimice speciale, deservind industria construcţiilor şi industriile producătoare de componente auto, autobuze, camioane, trenuri, faţade, parcuri solare şi eoliene. Compania elveţiană este lider în domeniul soluţiilor utilizate în procesele de sigilare, lipire, amortizare, consolidare şi protecţie a structurilor portante.

Gama de produse Sika include aditivi de înaltă calitate pentru betoane, mortare speciale, adezivi şi sigilanţi, materiale de amortizare, consolidări structurale, pardoseli industriale şi sisteme de acoperişuri şi impermeabilizări.

În prezent, Sika numără subsidiare în 91 de ţări şi mai mult de 17.000 de angajaţi la nivel global, care asigură o legătură stabilă între clienţi şi companie, garantând succesul tuturor partenerilor. În 2015 Sika a generat vânzări de 5,48 miliarde CHF.

Sika România, subsidiară a concernului elveţian, a fost înfiinţată în 2002, iar incepând cu luna iunie 2008 a dat în folosinţă fabrica de aditivi de la Braşov – prima unitate de producţie Sika din România. În plus, Sika a inaugurat în 2014 şi cea de-a doua fabrică din România, la Căpuşu Mare, judeţul Cluj, unde va produce atât mortare speciale, cât şi mortare folosite ca adezivi.

Compania este lider de piaţă în domeniul aditivilor pentru betoane, a pardoselilor industriale, sistemelor de membrane pentru acoperişuri, a consolidărilor cu fibre de carbon, dar şi a mortarelor speciale.

Sika România a fost implicată în proiecte locale importante printre care se numără Floreasca City Center, Floreasca Business Park, extinderea reţelelor Dedeman şi Kaufland, consolidarea hotelului Domogled din Băile Herculane, turnul de răcire Paroşeni, loturile de autostradă de pe Coridorul IV Paneuropean, reabilitarea căii ferate Sighişoara – Atel şi multe altele.

Despre Fundația Mereu Aproape

Fundația Mereu Aproape a luat naștere acum 10 ani. Împreună cu partenerii săi, donatori, companii, jurnaliști și persoane publice, a ajutat 1.000.000 de oameni prin programe în domeniile sănătății, educației, culturii, social umanitare, dezastre şi advocacy.

A contribuit la ajutorarea a peste 10.000 de sinistrați și a construit 75 de case. Până în prezent, ajutorul financiar și material oferit de Fundația Mereu Aproape depășește 10 milioane de Euro.

Mai multe detalii despre programele Fundației se regăsesc pe www.fundatiamereuaproape.ro, pe www.facebook.com/fundatiamereuaproape şi pe www.schimbăoviaţă.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *