Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Cu ocazia „Zilei Internaţionale a Alimentaţiei”, Smithfield România continuă programul de educaţie pentru conştientizarea importanţei nutriţiei echilibrate, prin susţinerea „Lecţiei de sănătate alimentară”

Ziua Internationala a Alimentatiei, 16 octombrie 2017

Smithfield România, în parteneriat cu Societatea Studenţilor ȋn Medicină din Timişoara, a invitat astăzi, cu ocazia „Zilei Internaţionale a Alimentaţiei”, elevii claselor a IV-a din Şcoala Gimnazială Sânmihaiu Român să participe la o lecţie-deschisă, denumită „Lecţia de sănătate alimentară”, ȋn care conceptele nutriţiei echilibrate au fost prezentate ȋntr-un mod creativ.

Sub deviza „Noi mâncăm sănătos”, elevii au fost ȋncântaţi să afle despre importanţa unei alimentații echilibrate (consumul de hrană, de apă şi importanţa exerciţiului fizic), să afle care este piramida alimentelor sau de ce este foarte important să cunoaştem proporţiile alimentelor recomandate consumului specific vârstei.

Ziua Internationala a Alimentatiei, 16 octombrie 2017

„Pentru Smithfield România, promovarea unei alimentaţii sănătoase este o datorie de onoare pe care alegem să o manifestăm anual, prin transmiterea către elevii de vârstă şcolară a unor informaţii importante despre nutriţie echilibrată şi o viaţă sănătoasă. Ne dorim să contribuim la însușirea unor comportamente alimentare sănătoase ȋncă de la cele mai fragede vârste”, a declarat Cristina Bodea, Director sustenabilitate, Smithfield România.

Smithfield România a dezvoltat ȋn ultimii ani, ca parte a strategiei de sustenabilitate la nivel de grup, un nou program de responsabilitate socială, care are drept obiectiv conştientizarea importanţei unei alimentaţii echilibrate ȋn menţinerea unei stări de sănătate optime.

Peste 150 de țări marchează, la 16 octombrie, „Ziua mondială a alimentației”, declarată de Adunarea Generală a ONU cu scopul creșterii gradului de conștientizare publică asupra problemelor privind alimentația la nivel mondial și consolidarea solidarității în lupta împotriva foametei, a malnutriției și a sărăciei. https://www.fao.org/home/en/

Smithfield România a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase programe de sustenabilitate și implicare socială, și este, printre altele: iniţiator al programului “Hrană pentru suflete”- de sprijinire a familiilor cu nevoi sociale, al programului de responsabilitate socială numit ”Smithfield Friends” – program de încurajare a voluntariatului în rândul angajaților sau al programului devenit emblemă „Din nou la şcoală”, de susţinere a educaţiei ȋn zona rurală, program ȋn care au fost incluşi până ȋn acest an peste 40.000 de elevi.

Programele de responsabilitate socială ale Smithfield România au fost recunoscute local și internațional, iar voluntarii companiei sunt recompensați anual cu numeroase premii, printre care: Smithfield Foods “Environmental and Sustainability Awards 2014” și cel mai recent premiu: Smithfield Foods Sustainability Awards 2017 – pentru bune practici în materie de programe de sustenabilitate, “Diploma de excelență” (PR Awards 2014), precum și premiul 2 și nominalizări în cadrul galelor Romanian CSR Awards, edițiile 2013, 2015 și 2016.

Mai multe detalii referitoare la programele active de sustenabilitate ale companiei găsiți la: https://www.smithfieldferme.ro/responsabilitate.html și https://www.smithfield.ro/ro/in-comunitate/.

By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.