free download 78 travel guides written by experts

Cu Loredana si Grigore Lese prin Maramures, in episodul 3 al seriei „Wild Carpathia” la TVR

Sâmbătă, 27 septembrie, de la ora 18.00, TVR 1, TVR HD şi TVR+ transmit ultima parte a trilogiei Wild Carpathia, când telespectatorii ajung în Maramureş şi Bucovina.

În ultima parte a trilogiei Wild Carpathia, telespectatorii TVR 1, TVR HD şi TVR+ vor călători prin nordul ţării. În Maramureş vor fi spectatorii unor festivaluri tradiţionale şi nunţi şi vor afla despre evoluţia muzicii populare de la renumitul interpret Grigore Leşe şi de la interpreta Loredana Groza. Realizatorii – Alasdair Grant (camera şi co-producător) şi Charlie Ottley (scenariu şi prezentator) – vizitează mai multe biserici de lemn şi sate tradiţionale, foarte bine conservate. Apoi, trec munţii şi ajung la bisericile pictate din nordul Moldovei, aflate în Patrimoniul UNESCO. Călătoria ia sfârşit la Cheile Bicazului, dar nu înainte ca A.S.R. Prinţul de Wales să mai vorbească o dată românilor despre frumuseţile ţării lor şi autenticul românesc, pe care suntem datori să le păstrăm.

Partea a treia a seriei Wild Carpathia – Veşnic sălbatici – se difuzează de asemenea la TVR 1, TVR HD şi TVR+ sâmbată, 27 septembrie, de la ora 18.00.

Despre seria Wild Carpathia la TVR:

Seria Wild Carpathia este o trilogie aparte de filme documentare despre minunile naturii din munţii şi pădurile României. Prezentatorul şi poetul Charlie Ottley, care semnează şi scenariul seriei, îşi conduce telespectatorii prin ţara noastră şi le dezvăluie satele tradiţionale, mănăstirile, cultura autentică. De la splendidele rezervaţii naturale din Transilvania şi până la Delta Dunării, realizatorii au descoperit zone întinse al căror peisaj a rămas neschimbat de mii de ani. Seria poate fi urmărită sâmbăta, timp de trei săptămâni, de la 18.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe tvrplus.ro

De-a lungul celor trei episoade, telespectatorii fac cunoştinţă cu o gamă largă de personaje, de la ciobani, ecologişti, meşteşugari şi până la alteţe regale, cu toţii implicaţi în păstrarea şi conservarea ultimelor zone sălbatice din Europa. Seria surprinde fragilitatea unor ecosisteme unice, habitat al lupilor, râşilor şi al celei mai numeroase populaţii de urşi din Europa şi arată de ce merită să fie conservate pentru generaţiile viitoare.

Primele două părţi ale seriei britanice Wild Carpathia au fost difuzate de TVR 1, TVR HD şi pe TVR+ pe 13, respectiv 20 septembrie. Primul episod a fost o poveste a Transilvaniei, unul dintre cele mai frumoase filme despre România, prezentând frumuseţea Munţilor Carpaţi de la noi, în încercarea de a le arăta străinilor extrema diversitate a faunei şi florei, dar şi pentru a le demonstra românilor o dată în plus de ce „comoară nepreţuită" dispun şi pe care suntem datori să o conservăm pentru generaţiile viitoare. A doua parte a seriei Wild Carpathia a adus în prim plan frumuseţile din zona de sud a Munţilor Carpaţi, începând de la Porţile de Fier şi vechea staţiune romană Băile Herculane, trecând prin zona mai puţin cunoscută a Văii Cernei, Parcul Naţional Cozia. În călătorie nu au fost omise Castelul Peleş şi Delta Dunării, a doua ca mărime din Europa, dar cea mai bine conservată.

Seria Wild Carpathia poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Bucuresti, 26.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *