free download 78 travel guides written by experts

Cu goeleta prin valurile pasiunilor

Un weekend energic, încins de ultimele licitații din sezonul 2014 – 2015 și răcorit de briza mării, în care atmosfera de vacanță și dorința de a investi în hobby-uri și timpul liber au dirijat ritmul adjudecărilor. Cele două seri, cea de Orientalism și cea de Cinegetică și Navigație, au adus un total de aproape 200.000 euro și o rată medie de adjudecare de peste 75%. Surpriza serii de duminică a fost secțiunea de navigație, care a inspirat mulți iubitor ai universului marin să-și înceapă ori să-și completeze colecția. Poate chiar să se pregătesc de ocolul pământului în 80 zile.

Navomodel al unei goelete de dimensiuni impresionante, detaliat lucrat din lemn și pânză a obținut un rezultat multiplicat de trei ori și jumătate față de prețul de pornire, 1.400 euro. Planiglobul german ce reproduce harta lumii din vremea lui Cristofor Columb (adjudecat: 400 euro), timona unui vapor din Flota Militară de Dunăre (adjudecat: 400 euro), clopotul de bord al cargoului "Roman" (adjudecat: 450 euro) și telescopul maritim pentru noapte, sfârșitul sec. XIX (adjudecat: 250 euro) au fost doar o parte din piesele de colecție râvnite de public. O supriză a serii a constat în achiziționarea în totalitate a secțiunii de whisky-uri rare cu sume cuprinse între 45 și 100 euro. Secțiunea de cinegetică a fost condusă de tolba lui Ceaușescu, pentru care s-au oferit 500 euro (nu pentru orice geantă!).

Licitația de Orientalism a adus rezultate interesante în cadrul secțiunii obiectelor de colecție. Cupa chinezească realizată din corn de rinocer din secolul XVIII a fost adjudecată penru 3.250 euro, de opt ori mai mult decât prețul de pornire, fiind urmată îndeaproape de Wakizashi-ul feudal japonez (sabie scurtă pentru samurai), de Morimichi, perioada Kanbun, care a fost adjudecat pentru 3.500 euro. Platoul decorativ din teracotă Johann Maresch (adjudecat: 1.200 euro) și corabia Takarabune din fildeș și os, artefact pentru Anul Nou, aducător de noroc (adjudecat: 1.400 euro) s-au aflat de asemenea printre preferințele publicului.

Sezonul 2014 – 2015 al pieței românești de artă s-a încheiat oficial cu cele două licitații de la malul mării, iar luna septembrie anunță o mulțime de curiozități, lumini, impresionisme și Aman-isme. Însă, până atunci, lăsăm suspansul și imaginația iubitorilor de frumos să tot lucreze…

Bucuresti, 22.07.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *