free download 78 travel guides written by experts

Cu Draga Olteanu in frunte, serie romaneasca de filme, pe TVR 3

Vineri, sâmbătă şi duminică sunt programate pe TVR 3, de la ora 23.30, cele trei serii din Toamna, Iarna şi Primăvara bobocilor, primele două cu Draga Olteanu Matei. Această primă serie începe ofensiva  filmelor europene pe TVR 3, ca un răspuns al dorinţei telespectatorilor de a le (re)vedea.  Astfel, vineri, 5 martie, va fi difuzat filmul Toamna bobocilor,  sâmbătă, 6 martie, Iarna bobocilor , iar duminică, 7 martie, Primăvara bobocilor.  

Actriţa Draga Olteanu Matei  îşi aminteşte de munca la producţiile din anii 70 şi invită telespectatorii să nu le rateze în acest weekend :” Aceste trei filme au fost scrise de Petre Sălcudeanu şi regizate de Mircea Moldovan.  Petre Sălcudeanu a fost un cunoscut scriitor român, care a scris piese de teatru şi mai multe scenarii de film. În prima lui piesă de teatru scrisă în liceu, am jucat eu cu Harry Brenciu (tatăl lui Horia Brenciu), o piesă cu subiect din mediul rural.  Petre Sălcudeanu, având o anumită înclinaţie către lumea satului, s-a gândit să alcătuiască un cuplu din mine şi Marin Moraru (Varvara şi Toderaş), cuplu pe care să-l urmărească de-a lungul a patru etape de viaţă. De acolo şi titlurile filmelor: “Toamna bobocilor”, “Iarna bobocilor”, “Primăvara bobocilor”si ceea c ear fi trebuie să fie “Vara bobocilor”.

În primele două am jucat eu cu Marinuş Moraru, iar in cel de-al treilea, lui Marinuş nu i-a mai plăcut personajul, nu se mai regăsea în el şi a refuzat rolul. Eu, fiind colega şi prietenă cu el, la rândul meu am refuzat să joc cu un alt partener. Ar fi fost păcat să joc cu altcineva, pentru că, atunci când se schimbă unul din parteneri, filmul pierde din calitate. Şi, în afară de asta, eu mă consider o soţie credincioasă. Regizorul Mircea Moldovan vorbise deja cu marele actor Dem Rădulescu (Dumnezeu să-l odihnească!) şi, la sugestia acestuia, a invitat-o să joace pe Tamara Buciuceanu.  În felul acesta, a apărut filmul “Primăvara bobocilor”. “Vara bobocilor” n-a mai apărut pentru că, din păcate, Dem Radulescu a plecat către stele. Au fost nişte filme pe care le-am iubit foarte mult, în care am jucat cu o echipă formată din cei mai buni tineri colegi ai noştri, care au devenit marii actori de astăzi. Am avut ocazia să batem ţara în lung şi-n lat şi am constatat că aceste filme au rămas la fel de iubite de public, că oamenii încă ne strigă cu numele din aceste filme: Varvara şi Toderaş. Le-am dori multor filme contemporane să aibă popularitatea şi dragostea pe care o manifestă publicul pentru filmele noastre”.

Şi Tarzan vine în acest weekend la TVR 3 :

Sâmbătă, 6 martie, este programat de la ora 18,00 documentarul “Adevaratul, unicul Tarzan” (THE ONE, THE ONLY, THE REAL TARZAN – Germania, 2004).
În regia lui Florin Iepan, filmul documentar îl  evocă pe celebrul Johnny Weissmuller, născut la începutul secolului al XX-lea, în Timişoara şi devenit cunoscut în toată lumea pe pamânt american, întâi ca sportiv de performanţă, apoi ca interpret al lui Tarzan, unul dintre cele mai iubite personaje din istoria filmului.

Prezentare filme româneşti:

TOAMNA BOBOCILOR (România, 1975)

Regia: Mircea Moldovan
Cu: Draga Olteanu Matei, Marin Moraru, Maria Ploae, Emil Hossu, Dumitru Furdui
Comedie. Odată ajunşi în satul Viişoara, de pe lângă Cluj, Mariella, profesoara de limba franceză, Ovidiu, doctorul şi Geo, inginerul agronom, repartizaţi aici după absolvirea facultăţilor , sunt surprinşi de atmosfera ciudată ce domneşte în sat… Dar mai ales, nu-şi pot explica de ce primarul, deşi nici nu s-au instalat ca lumea, vrea să scape urgent de ei…  

IARNA BOBOCILOR (România, 1977)

Regia: Mircea Moldovan
Cu: Draga Olteanu Matei, Marin Moraru,  Carmen Galin, Sebastian Papaiani
Comedie. La doi ani de la prima întâlnire cu eroii noştri, în satul Viişoara
are loc un fenomen cel puţin ciudat: au dispărut bărbaţii ! Fiindcă n-au mai suportat  “tirania” Varvarei, soţia primarului, ei au preferat să plece şi să se angajeze la o altă fabrică. Astfel, primarul Toderaş e nevoit să rămână pe post de “om bun la toate” … Şi, de parcă toate astea n-ar fi fost de ajuns, în sat îşi face apariţia un personaj care dă totul peste cap, iar Varvara trebuie să se gândească la o măsură radicală…

PRIMĂVARA BOBOCILOR (România, 1985)

Regia: Mircea Moldovan
Cu: Horaţiu Mălăele, Tamara Buciuceanu, Dem Rădulescu, Tora Vasilescu
Comedie. Ionuţ, student în ultimul an la Agronomie, se întoarce în satul natal unde vrea să facă practică şi să aplice cunoştinţele acumulate. Aici însă, intră în conflict cu mama sa, Varvara, care are propriile concepţii în privinţa practicării agriculturii, iar înfruntarea lor va declanşa tot felul de situaţii comice.

Bucuresti, 03.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *