free download 78 travel guides written by experts

Cu Dologel, durerile gingivale trec mult mai usor

Despre valeriană, pe numele ei ştiintific Valeriana Officinalis, se spune că se numără printre cele mai folosite plante medicinale din lume. Cunoscută şi drept guşa-porumbelului sau odolean, valeriana este un remediu extrem de eficient în tratarea diverselor tipuri de tulburări emoţionale, dar şi în calmarea unei serii întregi de dureri, de la care nu fac excepţie nici durerile gingivale. Pentru calmarea lor există gelul gingival Dologel, pe bază de extract de valeriană.

Parinţi ai medicinei, precum Hippocrate, Dioscoride şi Galenus, recomandau valeriana ca remediu pentru insomnie. Romanii o foloseau pentru a trata palpitaţiile şi aritmiile. În timpul Primului Război Mondial, valeriana i-a ajutat pe europeni să depăşească mai uşor stările de panică şi nervozitate cauzate de bombardamente.

Valeriana este diuretică, astringentă, tonică, antispasmodică, anticonvulsivă, laxativă şi carminativă. Are capacitatea de a echilibra sistemul nervos şi de a reda vitalitatea. În general, valeriana este folosită ca remediu în caz de palpitaţii, insomnie, astm, angoasă, stres şi anxietate, dar şi în caz de oboseală cronica sau suprasolicitare intelectuală.

Extractul de Valeriana Officinalis se obţine din rădăcină, prin acest proces potenţându-se proprietăţile terapeutice ale plantei. Tinctura este, probabil, cel mai cunoscut şi mai folosit preparat din valeriană, fiind recomandată în stări de nervozitate, insomnii şi stări spastice.

Efectul calmant al rădăcinei de valeriană este valorificat şi în produsele recomandate în cazul durerilor ce însoţesc apariţia dentiţiei la copii. Gelul gingival Dologel asociază efectul calmant al extractului de rădăcină de valeriană proprietăţilor decongestionante ale muşeţelului şi acţiunii de anestezic local a propolisului. Datorită proprietăţilor sale, Dologel este recomandat şi pentru alte iritaţii ori leziuni ale cavităţii bucale, cum ar fi cele cauzate de purtarea unui dispozitiv dentar sau cele provocate de anumite alimente.

Gelul gingival Dologel este disponibil în varianta de 25 ml, volum suficient pentru o utilizare îndelungată.

Preţ recomandat: 23 lei. Produsul este disponibil în farmacii.

Bucuresti, 18.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *