free download 78 travel guides written by experts

Cu ce i-a imblanzit Nicolai pe solistii Metallica in Franta?

Nicolai Tand este unul dintre cei trei juraţi ai superproducţiei Top Chef, care va începe de luni, 5 noiembrie, la Antena 1. Are o poveste de viaţã incredibilã, a plecat în Franţa când avea 20 de ani, fãrã niciun ban în buzunar, dar plin de speranță că, de-acolo, își va putea ajuta mai degrabă mama rămasă în țară. A muncit pe șantier, a spălat vase, a fost brancardier, până cand s-a angajat într-un restaurant. Acela a fost începutul unei cariere excepționale: Nicolai Tand a strabatut pe rand toate treptele, a pornit de la statutul de “Nicolai, le roumain, românul ãla care face de toate”, a fost picolo, ospatar, sef de sala, manager, director si, in sase ani, a ajuns director general. Acum are un restaurant luxos în București, iar de luni, de la 20:30, telespectatorii îl vor putea vedea în postura de jurat Top Chef. 

În timpul filmărilor, Nicolai și-a adus aminte de prietenia pe care a legat-o cu soliștii de la Metalica. „O masã bunã dezleagã limbile, te face sã vezi viaţa mai frumoasã. Eu oricum le iubeam muzica şi când i-am vãzut în restaurantul în care lucram eu, m-am gândit cã în niciun caz n-o sã las sã-i plece fãrã sã-mi dea un autograf. Mi-a plãcut întotdeauna sã vorbesc cu oamenii, am legat imediat o conversaţie şi-am aflat cã le plac icrele negre cu vodcã. Cât au stat la Paris, au venit în fiecare zi la restaurantul unde eram eu şi asa îi «îmblânzeam», cu aperitivele preferate”, îşi reaminteşte Nicolai. Îi place sã vorbeasca cu oamenii şi crede cã e fãcut pentru asta: „Îmi place sã transmit, sã povestesc despre mâncare. Vreau ca în restaurante sã se mãnânce din ce in ce mai bine. Îmi place competiţia. NU sunt tipul care are un restaurant şi vrea sã nu mai fie altele. Eu vreau sã fie cât mai multe restaurante, sã aibã lumea de unde sã aleagã. Te stimuleazã, îţi dã forţã, vrei sa fii tu cel mai bun”.

Antena 1 le aduce telespectatorilor din 5 noiembrie de la 20.30 un nou format de succes internaţional şi pune la grea încercare abilităţile a 24 dintre cei mai buni bucătari din România. Dintre aceştia, doar unul singur poate fi primul Top Chef din istoria bucătăriei româneşti moderne, titlu ce va fi acordat de trei dintre cele mai respectate personalități din industria culinară românească: Chef Joseph Hadad, Nicolai Tand şi Tudor Constantinescu.

Bucuresti, 31.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *