Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Cu ajutorul tehnologiei, clujenii își planifică inteligent relația cu orașul, evitând aglomerația și blocajele

Din aprilie, clujenii își vor face viața mai usoară cu ajutorul tehnologiei puse în slujba oamenilor. Grație aplicației CLUJ NOW, utilizatorii vor primi alerte în timp real din partea Primăriei Cluj-Napoca atunci când există restricții de circulație cauzate de lucrări în diverse zone din oraș sau când au loc evenimente sportive și culturale care limitează accesul la anumite rute și trasee.

CLUJ NOW este o aplicație dezvoltată de compania clujeană LIFE IS HARD, membră a Grupului de Lucru “Brained City” al clusterului Cluj IT, sub egida Consiliului Consultativ pentru Antreprenoriat și Inovare în IT, și se adresează nu doar conducătorilor auto, ci și bicicliștilor și pietonilor – locuitori ai Clujului sau turiști și vizitatori.

“Considerăm că acesta este rolul tehnologiei – să facă oamenilor viața mai usoară – iar implicarea noastră este firească. Proiectul inițiat de Primărie are impact pozitiv asupra comunității clujene, iar noi, având competențele necesare, am decis să ajutăm la concretizarea acestuia, dezvoltând aplicația Cluj Now”, consideră Erik Barna, CEO și fondator al companiei LIFE IS HARD.

Erik Barna, CEO, LIH

“Clusterul Cluj IT a decis să sprijine acest proiect inițiat în cadrul Consiliului Consultativ în Antreprenoriat și IT pentru că este genul de inițiativă care duce la creșterea calității vieții tuturor celor care trăim aici. Este un proiect pentru comunitatea largă a urbei noastre și care sperăm să fie replicat în cât mai multe orașe din țară. Mulțumesc și pe această cale companiei Life is Hard că a investit resurse importante pentru realizarea aplicației”, spune Andrei Kelemen, Directorul Executiv al Clusterului Cluj IT.

Aplicatia CLUJ NOW a însemnat 6 luni de muncă susținută din partea dezvoltatorului LIFE IS HARD, fiind oferită gratuit comunității clujene pentru utilizare.

Aplicația Cluj Now este disponibilă pentru toți cei care utilizează dispozitivele mobile cu sisteme de operare Android și iOS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *