free download 78 travel guides written by experts

Cu ajutorul Hornbach si AIOS, trei scoli din Sibiu vor avea de saptamana viitoare parcari

pentru biciclete

Săptămâna viitoare, Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu (AIOS) împreună cu Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, va amenaja trei parcări pentru biciclete în şcolile din oraş, în cadrul proiectului “Bicicleta Zilnică”.

Astfel, printr-un program destinat comunităţii sibiene, Școala Gimnazială nr. 18 din cartierul Terezian, Școala „Regina Maria” și Colegiul Naţional „Octavian Goga” vor fi beneficiarele unor parcări de biciclete acoperite ce vor dispune de câte 10 locuri fiecare. În acest fel, elevii vor dispune de spaţii special amenajate în care vor putea să lase bicicletele pe parcursul programului şcolar, fără a-şi face griji privind siguranţa acestora.

Acțiunea este rezultatul unei cooperări între Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu (AIOS), un bine-cunoscut reprezentant al mediului ONG din Sibiu, și retailerul de bricolaj Hornbach, prin care se dorește promovarea unui mod de viață sănătos încă de la vârste mici. Astfel, proiectul se adresează în principal unei categorii de vârste care încă poate fi foarte uşor modelată spre adoptarea unui stil de viaţă benefic, în care mişcarea joacă un rol esenţial.

„Ne bucurăm foarte mult că am putut contribui la acest proiect şi că, având ajutorul nostru, Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu (AIOS) poate continua proiectul ‘Bicicleta Zilnică‘. Sperăm ca astfel să determinăm elevii să facă mai multă mişcare şi, mai ales, să înţeleagă beneficiile unui astfel de stil de viaţă”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

De asemenea, reprezentantul companiei a mai afirmat că decizia de implicare în acţiuni sociale adresate comunităţii locale vine şi în contextul în care, săptămâna viitoare, Hornbach va deschide un magazin de materiale de construcţii şi grădinărit, situat pe Calea Şurii Mari, nr. 37.

Școlile au fost alese de comun acord cu Serviciul Public de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat Sibiu.

Despre Bicicleta Zilnică

Proiectul Bicicleta Zilnică a început în anul 2013 prin montarea a 37 de rasteluri pentru biciclete în tot oraşul Sibiu, în special în zone de cartiere, comerciale, cu aflux mare de oameni. Ele au fost instalate în locurile cele mai dorite de către bicicliştii sibieni, după un vot public, şi au acoperit majoritatea cartierelor oraşului. Începând de atunci, în Sibiu au apărut treptat tot mai multe rasteluri de biciclete pentru a încuraja folosirea acestui mijloc de transport în activitățile zilnice, înlocuind astfel folosirea mașinii pentru deplasările cotidiene.

Bucuresti, 08.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *