metalshow

Cu 12% mai multi studenti au ales programul Sheffield EMBA in 2014

heffield EMBA Facultatea Internaţională a Universității Sheffield, CITY College, o instituție cu tradiție în peisajul învățământului românesc, şi-a deschis porţile pentru a noua generaţie de cursanţi români de Executive MBA și cea de-a 22-a în regiune. Studenții și lectorii internaționali au sărbătorit împreună începutul programului de MBA, ediția 2014-2015, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la finalul săptămânii trecute.

“Ne bucurăm să începem cel de-al 9-lea an academic alături de 63 de studenți la programul nostru de Executive MBA. În acest an am înregistrat o creștere cu 12,6% a numărului studenților la EMBA, peste 80% dintre aceștia ne-au ales pornind de la recomandările absolvenților noștri, lucru care ne onorează. Începând cu acest an academic am dezvoltat noi instrumente dedicate susținerii dezvoltării și performanței academice a studenților pe care le vom anunța în următoarea perioadă.”, a declarat Alina Toader, Country Director al Facultății Internaționale a Universității Sheffield.

„Accesul la educație de business de cel mai înalt nivel, precum și accesul la know how-ul internațional și regional prin Universitatea Sheffield le conferă studenților posibilitatea să aibă o viziune mult mai extinsă asupra administrării eficiente a unei afaceri. Misiunea noastră este aceea de a le oferi studenţilor sisteme și instrumente care să îi ajute să își aprofundeze și dezvolte cunoștințele pentru a-și atinge obiectivele personale de dezvoltare și a deveni manageri de succes. Prin experiența corpului academic, a abordării noastre, a cazuisticii cu relevanță înternațională și locală, îmi exprim convingerea că toţi cei care urmează cursurile de EMBA vor reuşi să aplice la nivel local tehnici și practici de succes care vor aduce schimbări în mediul de afaceri”, a declarat Dr. Leslie Szamosi, Directorul Academic al Facultății Internaționale a Universității Sheffield.

Profilul studenților și absolvenților programului Executive MBA Sheffield

Programul de MBA se adresează celor care ocupă poziții de middle și top management, cât și acelora care vor să acceseze o poziție de management în viitorul apropiat sau să devină antreprenori. Conform unei analize interne a Facultății Internaționale a Universității Sheffield, studenții programului de EMBA sunt bărbaţi în proporţie de 57% şi femei 43%, media de vârstă în rândul studenţilor este de 36-37 ani și 38% dintre aceştia ocupă funcţii de conducere în cadrul companiilor de mai bine de 10 ani. Cei care-şi doresc să devină experţi în anumite domenii de afaceri provin din arii profesionale tot mai diferite precum IT&C, domeniul farmaceutic, finanțe bănci, energie, consultanţă sau FMCG.

În acest an, România ocupă al doilea loc în topul numărului de studenți la EMBA Sheffield în regiune înregistrați în anii 1 și 2 cu 110 studenți, comparativ cu Grecia (Salonic, 150 de studenți), Serbia (Belgrad, 50 de studenți), Ucraina (Kiev, 45 de studenți) și Turcia (Istanbul, 20 de studenți).

La finalizarea programelor de EMBA aceştia primesc o dublă licenţiere: diploma Executive MBA Sheffield şi diploma Chartered Management Institute, cea mai importantă organizaţie în management din Marea Britanie. Sheffield EMBA oferă posibilitatea de specializare în următoarele cinci domenii: Management general, Marketing, Finanţe, Managementul logistic, Managementul serviciilor medicale.

Printre companiile care au ales programul EMBA Sheffield la nivel internaţional se numără: Coca Cola, Johnson & Johnson, Delta, Alumil, Microsoft, ULKER GROUP, DELTA Group, MPC, ITM, GFK, Actavis, SAP, Deloitte, DT, Unilever, ProCredit Bank, Vodafone, Orange, Alcatel, Oracle, CITI, PEPSICO, Apple, Schneider Electric, Societe Generale, Raiffeisen BANK, Telenor, Xerox, HP, EON Energy, Astra Zeneca, Philip Morris, Praktiker, METRO, Lidl, Kraft Foods, McCann Ericsson, HYATT, Emerson, Telekom şi altele.

Bucuresti, 20.11.2014

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *