free download 78 travel guides written by experts

CTPark Network: CTP administrează cinci dintre cele mai importante 10 clădiri industriale care au certificare BREEAM in-Use*

Praga, februarie 2018 – Dezvoltatorul de parcuri industriale și logistice premium CTP își continuă, la nivel internațional, eforturile de a sprijini dezvoltarea permanentă și durabilă prin construirea de spații logistice de cea mai bună calitate, care primesc distincții remarcabile. În prezent, CTP deține și administrează, în Europa, cinci dintre cele mai importante 10 clădiri industriale care folosesc certificarea BREEAM in-Use. Patru dintre acestea au primit calificativul BREEAM “Very good”.

Certificarea BREEAM, care evaluează clădirile în funcție de impactul lor asupra mediului, consumul de apă și energie, materialele utilizate, calitatea mediului interior și calitatea de ansamblu necesară pentru o muncă eficientă, este una dintre cele mai importante atestări ale industriei în care activează CTP. Clădirile de calitate superioară, construite și administrate de CTP, se află de mult timp în clasamentul construcțiilor cel mai bine cotate de pe piață. Din topul primelor 10 clădiri dezvoltate la cele mai înalte standarde, CTP deține cinci: una situată în CTPark Bor, trei în parcul din Plzeň și una în CTPark Mladá Boleslav. Acest clasament a fost alcătuit luând în considerare calificativele BREEAM primite.

CTPark Bor

“Suntem mândri pentru această realizare, care confirmă calitatea clădirilor noastre. Contăm pe obținerea certificării BREEAM pentru toate clădirile pe care le avem în acest moment în construcție. În calitate de lider de piață, căruia îi pasă de protejarea mediului și de bunăstarea oamenilor care lucrează în parcurile CTP, confirmăm angajamentul nostru ferm de a avea o activitate sustenabilă. Credem că acest lucru dovedește că CTP este un membru responsabil al comunităților locale unde își desfășoară activitatea”, explică Stefan de Goeij, Șeful Departamentului de Management al Proprietății al CTP.

O clădire din CTPark Bor, una din CTPark Prestice (proprietate situată la circa 20 km de Plzeň), precum și două clădiri situate în CTPark Plzeň au primit certificarea BREEAM, calificativul “Very Good”, ceea ce confirmă standardele înalte de calitate și sustenabilitate ale construcțiilor.

Clădirea din CTPark Bor este în primele cinci cel mai bine construite clădiri industriale din Europa. În afara construcțiilor sale indusriale, CTP a avut numeroase realizări și în alte segmente ale afacerii. În ultimii ani, turnul Spielberk Office Centre, situat în Brno, a primit certificarea BREEAM pentru clădiri de birouri, cu cel mai înalt calificativ posibil: “Outstanding”. La acel moment, în 2012, în afara clădirilor de birouri din Marea Britanie nicio altă clădire din Europa nu mai primise acest calificativ.

Astfel CTP continuă să se concentreze asupra strategiei de reducere a impactului asupra mediului. În prezent, în toate parcurile CTP s-a redus consumul de energie prin utilizarea tehnologiei de iluminare cu LED, atât la interior, cât și la exterior. Diferite inovații în ceea ce privește sistemul de management al clădirilor, măsurarea inteligentă a utilităților și Internetul Lucrurilor (Internet of Things – IoT) contribuie la scăderea consumului și la creșterea eficienței energetice.

*: BREEAM in-Use este un audit lansat pe piața internațională în iunie 2013. Reprezintă o metodă de evaluare a gradului de sustenabilitate a unei clădiri date deja în folosință.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *