free download 78 travel guides written by experts

CTP: Tehnologiile ecologice implementate în clădirile nou-construite aduc reduceri de costuri de circa 40%

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, a realizat un studiu referitor la standardele de eficiență energetică ale clădirilor din parcurile pe care le deține la nivel internațional. Cercetarea a inclus unitățile de producție și depozitare construite de CTP în ultima perioadă, care au fost comparate atât cu alte clădiri noi de pe piață, cât și cu depozite finalizate de dezvoltator în 2010 și 2000. Primele concluzii făcute publice arată că noile clădiri construite de CTP au cea mai mare eficiență energetică la nivelul pieței, generând scăderi ale consumului de energie de până la 40%.

“Clădirile CTP sunt construite la cele mai înalte standarde de calitate, pentru a ne asigura că întrunesc toate criteriile de eficiență energetică de care au nevoie clienții noștri ca să-și desfășoare activitatea în cele mai bune condiții. Suntem într-un proces continuu de evoluție, prin adoptarea celor mai noi și mai performante tehnologii. În acest mod reușim să prelungim durata de viață a clădirilor, să oferim cea mai mare eficiență energetică și să scădem costurile de întreținere”, a explicat Iuliana Bușcă, Commercial & Business Development Manager al CTP Romania.

CTP logo

Potrivit studiului, eficiența energetică a clădirilor nou-construite de CTP și destinate activităților de depozitare este de 36%, cu 0,27 euro/ m2 cheltuiți lunar cu energia. Alte depozite finalizate în 2018 de diferiți dezvoltatori au un grad de eficiență energetică de 31% (0,29 euro/ m2 / lună – cheltuieli cu energia), în timp ce depozitele construite de CTP în anul 2010 se încadrează la 24% (0,32 euro/ m2 / lună). Cercetarea a cuprins și depozite livrate de CTP în 2000, pentru care cheltuielile energetice se situau la 0,42 euro/ m2 / lună.

În cazul clădirilor destinate activităților de producție, scăderea consumului de energie ajunge la 40% (0,44 euro/ m2 / lună cheltuiți pentru energie) pentru construcțiile noi ale CTP. Clădirile finalizate recent de alți dezvoltatori au o eficiență energetică de 33% (0,49 euro/ m2 / lună cheltuiți pentru energie). Unitățile destinate producției care au fost construite de CTP în 2010 înregistrează un consum de energie cu 21% mai scăzut (0,58 euro/ m2 / lună cheltuiți pentru energie). Unitățile destinate producției, construite de CTP în 2000, generează cheltuieli cu energia de 0,73 euro/ m2 / lună.

“Rezultatele acestui studiu ne bucură, pentru că sunt dovada clară că eforturile noastre se concretizează, de la o generație de clădiri la alta, în reduceri semnificative ale costurilor operaționale pentru chiriașii CTP. Viziunea noastră presupune dezvoltarea continuă și accelerată, fără a face rabat de la calitatea clădirilor construite, precum și crearea și menținerea unei relații excelente cu clienții exitenți și potențiali. Această cercetare arată în mod concret evoluția calitativă a clădirilor și subliniază dedicarea CTP față de chiriașii săi”, a adăugat Iuliana Bușcă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *