free download 78 travel guides written by experts

CSSPP a autorizat prealabil fuziunea dintre Bancpost si Eureko

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a luat joi, 12 februarie 2009, decizia privind autorizarea prealabilă a fuziunii fondurilor de pensii obligatorii (Pilon II) administrate de Bancpost (fond care va fi preluat) şi Eureko, fostă Interamerican (fond care va prelua). Aceasta este doar o primă etapă în procesul de autorizare definitivă a fuziunii.  

„Această fuziune este foarte importantă pentru noi, fiind o premieră pentru piaţa pensiilor private din România şi intenţionăm să o abordăm cu precauţie şi în conformitate cu normele CSSPP-ului pentru fuziuni.

Pentru piaţa ca întreg, fuzinea este un lucru benefic deoarece contribuie la consolidarea pieţei cu un număr mai mic de jucători dar mai puternici. Pentru Eureko, fuziunea va stabiliza poziţia fondului pe piaţă, în timp ce pentru participanţii Bancpost Fond de Pensii va aduce expertiza şi experienţa Grupului Eureko, lider pe piaţa olandeză a pensiilor private şi unul dintre jucătorii de top ai pieţei locale de pensii private.

Vom începe acum procedurile de informare a participanţilor la Bancpost Fond de Pensii. În conformitate cu legile în vigoare, participanţii au 90 de zile la dispoziţie pentru a decide dacă vor să rămână sau să se transfere de la fondul ce va fuziona. Estimăm că vom finaliza tranzacţia până în vara acestui an.” Besim Jawad, Director General Eureko SOCIETATE DE ADMINISTRARE A FONDURILOR DE PENSII PRIVATE

Bucuresti, 16.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *