metalshow

CSR’06 “Investind in viitor

Specialisti de renume se intalnesc la Bucuresti la CSR’06 “Investind in viitor” prima conferinta internationala de Responsabilitate Sociala Corporatista din Romania

In perioada 7 – 8 noiembrie 2006, specialisti din Europa si Statele Unite ale Americii se intalnesc cu oameni de afaceri si cu reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale din Romania in cadrul primei conferinte internationale de responsabilitate sociala corporatista organizata in Romania. Evenimentul cu tema “Investind in viitor” este organizat de Saga Business&Community, sub inaltele auspicii ale UN Global Compact si World Business Council for Sustainable Development.

In cadrul Conferintei Internationale de Responsabilitate Sociala a Corporatiilor, gazduita de Marriot Grand Hotel in zilele de 7 – 8 noiembrie 2006, vor fi abordate teme precum: impactul responsabilitatii sociale corporatiste (CSR) – perspective globale si tendinte locale; ce se pierde daca nu se investeste in CSR, standarde viitoare pentru reputatie si competitivitate; construirea de parteneriate; antreprenoriat responsabil; contributia ONG-urilor ca partener de incredere in implementarea activitailor de CSR; sectorul financiar ca motor pentru CSR: provocari in perspectiva; cum companiile si guvernul pot promova un management mai bun al CSR-ului, masurarea si raportarea CSR-uluietc. O sesiune speciala va fi dedicata influentei mass media in domeniul responsabilitatii sociale corporatiste.

Intitulata „Investind in viitor”, conferinta aduce in prim plan importanta pe care o va avea conceptul de responsabilitate sociala (CSR), avantajele implementarii acestui concept pentru companii si pentru populatie, cat si principalele directii ale evolutiei domeniului in urmatorii ani.

Pe parcursul celor 2 zile se vor desfasura seminarii si conferinte sustinute de invitati din mediul privat, public si non-profit, cat si de experti internationali de la organizatii de renume precum World Business Council for Sustainable Development, CSR Center from Boston College, CSR Europe, International Business Leader Forum, International Labour Organization.

Seminariile si workshopurile vor avea tematici diverse, acoperind intr-o maniera integrata cele sase arii CSR: conduita de afaceri, relatiile cu angajatii, sanatatea si siguranta in munca, relatia cu clientii si furnizorii, implicarea in comunitate si masurarea si raportarea responsabilitatii sociale.

Aceasta prima conferinta internationala de CSR are ca obiectiv alinierea la un inteles unic a ceea ce inseamna responsabilitate sociala corporatista, precum si crearea premiselor pentru construirea unui mediu social si natural mai bun prin reunirea celor mai importanti actori din societatea romaneasca: sectorul public, sectorul privat, societatea civila si mass-media.

Intre invitatii speciali la prima conferinta internationala de responsabilitate sociala corporatista din Romania se numara Dr. Hans Blokland – Comisia de Mediu a Parlamentului European, Ton van der Bruggen – Manager Philips Employment Scheme (2004), Peggy Connolly – Director de Comunicare – Center for Corporate Citizenship, Boston College, Tom Dodd – Directoratul General pentru Antreprenoriat si Industrie, Comisia Europeana, Marcel Engel – Director Regional, World Business Council for Sustainable Development; Richard Moat – CEO Orange Romania, Brigitte Monsou – Director for Business Role Focus Area – World Business Council for Sustainable Development, Roy A. Maybud – Senior Executive Vice President – Energy Holding, Susan Simpson – Director pentru Europa, International Business Leaders Forum si Gunnar Walzholz – Investigation Member of the International of KPMG Sustainability survey on CSR reporting.

“Provocarea acestui eveniment este aceea de a creste gradul de cunoastere a CSR si de a promova schimbul de bune practici in conditiile in care CSR continua sa evolueze. Este extreme de important sa existe aceeasi intelegere a conceptului atat din partea  sectorului privat, a societatii civile, si a organelor guvernamentale asupra instrumentelor strategice pe care CSR le ofera pentru a imbunatati propria organizatie, relatiile cu angajatii, actionarii si lumea din jur. Alta valoare adaugata pe care aceasta conferinta o prezinta este organizarea unui targ ONG – pentru a facilita dialogul intre sectorul de afaceri si cel non guvernamental, , un stand de carte specializata si, nu in ultimul rand, o carta alba a CSR ce va contine concluziile conferintei ce pot fi folosite ca punct de plecare in creionarea unei strategii nationale de responsabilitate sociala.” declara Luminita Oprea, autoarea primei carti de responsabilitate sociala corporatista din Romania si membru in consiliul de conducere al Asociatiei Romane a Profesionistilor in Relatii Publice.

Companiile care integreaza cu succes responsabilitatea sociala in toate domeniile de activitate ale afacerii isi pot consolida astfel marca si isi pot creste reputatia, pot sa isi atraga si sa isi mentina angajatii de top si mai mult decat orice pot fi recunoscuti ca partener de incredere. Integrarea cu succes a CSR creaza, de asemenea, un mediu care poate creste suportul si aprobarea publica.

“Felicitam cu caldura pe organizatorii acestei prime Conferinte Internationale de Responsabilitate Sociala Corporatista din Romania. Tema conferintei "Investind in viitor" este de extrema actualitate. Suntem martorii unei convergente tot mai mari intre agenda de afaceri si agenda de dezvoltare durabila in intreaga lume. Cum Romania este pe punctul de a adera la Uniunea Europeana, aceasta conferinta ofera o platforma ideala pentru a testa daca modelele de afaceri ale companiilor din Romania sunt indeajuns de puternice pentru a face fata viitoarelor provocari ale sustenabilitatii. Aceasta conferinta ne va ajuta sa ne asiguram ca ele sunt mai bine pregatite sa se integreze eficient si sa fie competitive pe pietele regionale si globale.” a declarat Marcel Engel, Director Regional – World Business Council for Sustaineble Development www.wbcsd.org  

Programul en bref al conferintei este disponibil pe pagina de  web: www.csr06.ro . 

Bucuresti, 17.10.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *