free download 78 travel guides written by experts

CS Cargo primeste un imprumut sindicalizat record

Grupul de logistică CS Cargo a semnat pentru un împrumut sindicalizat în valoare de 2,5 miliarde de coroane (100 milioane EUR), acesta fiind cel mai mare împrumut de acest tip acordat în ultimul an în Cehia.

CS Cargo va utiliza aceste fonduri pentru noi achiziţii, dar şi pentru extinderea capacităţilor sale operaţionale în Europa Centrală şi de Est.

“Apreciem încrederea pe care băncile ne-au acordat-o în această perioadă de criză, reuşind astfel să obţinem un credit de asemenea valoare. Sectorul logistic se îndreaptă inevitabil spre crearea unor unităţi de dimensiuni mai mari, realizate atât prin fuziuni de companii cât şi prin noi achiziţii. De aceea vor supravieţui pe piaţă cele mai puternice companii de logistică, cele care pot oferi servicii complete, inclusiv propria tehnologie IT. Noi suntem pregătiţi pentru această dezvoltare”, declară Filip Otruba, CFO şi Director Achiziţii&Fuziuni al grupului CS Cargo.

Agentul împrumutului şi unul dintre coordonatorii tranzacţiei a fost Unicredit Bank din Cehia, parte a grupului bancar Unicredit, care deţine 30% din CS Cargo Holding N.V. – compania mamă a CS Cargo. Sindicatul mai include pe lângă Unicredit Bank şi Česká spořitelna, membră a grupului bancar austriac Erste, şi Komerční banka, membră a grupului bancar francez Société Générale.

“CS Cargo este un exemplu care demonstrează că în ciuda perioadei economice dificile, cu o strategie bine aleasă şi o bună cooperare între client şi bancă este posibilă atingerea unor scopuri ambiţioase. Eforturile noastre vor ajuta CS Cargo să devină cu adevărat unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniu pe piaţa europeană,” a declarat Jiří Kunert, CEO al Unicredit Bank Česká republika.

În acest an, grupul a achiziţionat în proporţie de sută la sută compania cehă de transport JTC Transcentrum. De asemnea, şi-a întărit semnificativ şi poziţia pe piaţa poloneză prin preluarea celui mai important operator logistic TSL Unitrans. CS Cargo urmăreşte în momentul de faţă oportunităţi de achiziţie atât pe piaţa cehă cât şi pe alte pieţe europene.

Pe lângă aceste achiziţii, CS Cargo a încheiat în 2008 şi alte tranzacţii importante. În luna martie a semnat un contract pentru achiziţionarea a 1.500 camioane de transport Mercedes-Benz, valoarea totală a contractului fiind de peste 4,5 miliarde de coroane (180 milioane EUR). Această comandă a reprezentat cel mai mare contract de acest tip al producătorului german de autovehicule pentru Europa.

Bucuresti, 06.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *