free download 78 travel guides written by experts

Criza poate da nastere la oportunitati si eficienta

Agora Media SA a organizat miercuri, 11 februarie 2009, conferinţa „Software as a Service / Cloud Computing”.

Atunci când e criză şi multe lucruri merg prost, există totuşi şi o parte bună: când scad resursele, compania are ocazia să se concentreze pe propria activitate. O soluţie o constituie serviciile de Software as a Service şi Clod Computing, după cum au demonstrat prezentările şi discuţiile din cadrul conferinţei cu această temă, organizată miercuri, 11 februarie 2009, de Agora Media SA. În premieră, conferinţa ATC „Software as a Service / Cloud Computing” a fost transmisă live pe Internet pe site-ul Agora Technology Conferences: www.techconf.ro. Tot acolo vor putea fi urmărite în viitor şi celelalte conferinţe ATC.

„Având în vedere criza economică financiară din 2009, companiile nu mai pot avea motoare proprii, neavând lichidităţi, iar finanţarea din credite bancare s-a redus simţitor”, a spus Călin Rangu, preşedinte IIRUC Services România, continuând: „Efectul va fi focusarea pe partea principală de business a companiei”.

SaaS şi Cloud Computing sunt asociate în general cu utilizarea software-ului pentru afaceri, fiind concepute ca servicii care reduc costurile, în vederea obţinerii cel puţin a aceloraşi rezultate ca atunci când se folosesc aplicaţii software comerciale licenţiate. Aceste concepte au rolul de a ajuta companiile să se focalizeze pe business-ul principal, oferind în locul tehnologiilor funcţionalităţi.

„Virtual Workplace este un prim pas către cloud computing”, susţine Radu Climescu, reprezentantul FSC în prezentarea axată pe „Workplace-as-a-Service”. Chiar de la început Radu Climescu a evidenţiat faptul că suntem cu toţii utilizatori de cloud computing cel puţin prin utilizarea emailului de pe web. Întrebările participanţilor au avut în vedere în primul rând tema securităţii garantate de SaaS, a condiţiilor contractuale şi garanţiilor de calitate propuse de furnizor.

„Pentru că pe clienţi nu-i interesează unde sunt ţinute aplicaţiile, este greu de văzut perspectiva beneficiarului”, susţine Zoli Herczeg, Microsoft Evangelist, iar soluţia nu este o abordare exclusivă a SaaS sau a aplicaţiilor proprietare, ci alegerea unui mix între aceste două variante în funcţie de specificul companiei.

„Servicii web în mediul enterprise” a fost tema susţinută de Mihai Tătăran, reprezentantul HPC Consulting. Ideea de pornire este faptul că „unele aplicaţii din companie pot fi reutilizate în exterior, de partenerii, clienţii noştri”, a explicat Mihai Tătăran.

Conferinţa ATC „Software as a Service / Cloud Computing” a arătat, pe de o parte, că modelul de business de tip Software as a Service are un impact major asupra industriei software şi a modului în care beneficiarii folosesc funcţionalităţile şi soluţiile de afaceri. Participanţii au înţeles, în urma discuţiilor, beneficiile modelului SaaS, care includ administrare mai uşoară, update-uri automate şi management al schimbărilor, compatibilitate: toţi utilizatorii vor avea aceeaşi versiune de software, colaborare mai uşoară, din acelaşi motiv, accesibilitate globală. Pe de altă parte, participanţii la conferinţă au aflat din exemple avantajele Cloud Computing: scalabilitate, instant, economie de bani.

Conferinţa a fost organizată în parteneriat cu CIO Council şi a mai avut ca parteneri companiile Fujitsu Siemens Computers, IIRUC Service, Microsoft, HPC Consulting şi Gartner.

Evenimentul s-a adresat persoanelor de decizie şi directorilor IT din marile companii din România şi/sau instituţiile financiar-bancare, telecom şi utilităţi, companii cu o cifră de afaceri de peste 5 milioane de euro şi directorilor de IT din Administraţia Publică Centrală.

Conferinţa a fost promovată de partenerii media PR Wave, PR Directory, www.calendarevenimente.ro, Medialook.ro, wall-street.ro, Channel Report, IT Trend şi Agora News.

Bucuresti, 12.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *