free download 78 travel guides written by experts

“Criza la Moscova” de Simone de Beauvoir

CRIZĂ LA MOSCOVA

Autor: Simone de Beauvoir
Traducere din franceză de Viorel Vişan
Colecţia: Literary Fiction
Nr. de pagini: 104
Pret: 25.00 lei
Editura Pandora M

Un duel sentimental despre complicata aventură a vieţii în doi.

"Trebuie să te iubeşti puţin pe tine însăţi ca să ţi placă în braţele cuiva." – Simone de Beauvoir

O călătorie la Moscova declanşează o criză conjugală.

Nicole şi André, un cuplu în vârstă, se confruntă cu frica de bătrâneţe şi singurătate.

Inspirat din vizitele pe care Simone de Beauvoir le-a făcut, împreună cu Jean Paul Sartre, în Uniunea Sovietică între 1962 şi 1966, Criză la Moscova este o poveste despre dificultatea comunicării şi dependenţa în cuplu.

Nicole şi André, doi profesori universitari, pleacă într-o călătorie la Moscova pentru a o vizita pe Maşa, fiica lui André dintr-o altă căsătorie.

Sumbra realitate sovietică îl dezamăgeşte pe André şi declanşează un moment de tensiune în cuplu. Nicole se simte neînţeleasă şi abandonată, criza conjugală obligând-o să se repoziţioneze faţă de trecutul lor comun.

Istoria individuală şi cea colectivă se întrepătrund în acest microroman care constituie atât o radiografie a vieţii în doi, cât şi o mărturie asupra Uniunii Sovietice din anii ’60.

"În Criză la Moscova, ideile filosofice ale lui Simone de Beauvoir capătă formă literară, devenind accesibile publicului larg." – Publishers Weekly

Simone de Beauvoir (1908–1986) a fost o personalitate prolifică: scriitoare, feministă, activistă politic, teoreticiană, s-a preocupat îndeaproape şi de filosofia existenţială. Deşi nu s-a considerat niciodată filosof, a avut o influenţă remarcabilă atât în existenţialismul feminist, cât şi în teoria feministă. A scris romane, eseuri, biografii, o autobiografie, studii despre filosofie, politică şi aspecte sociale. Al doilea sex, celebrul său tratat publicat în 1949, reprezintă o analiză detaliată a opresiunii femeilor şi un studiu fundamental asupra mişcării feministe mondiale.

Bucuresti, 23.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *