metalshow

Cristian Tabara jurizeaza DocumFest Timisoara

Anul acesta, Timişoara dedică Festivalul Internaţional de Film Documentar DocumFest memoriei a tot ce înseamnă Revoluţia de acum 20 de ani. Organizatorii festivalului propun o temă specială – ,,Revoluţii în Europa". Astfel, gala festivalului va fi transmisă în direct, pentru toţi românii, pe TVR 3 şi TVR Timişoara, pe 17 decembrie, în spectacolul care va începe la ora 20.00. Iar cei ce vor fi prezenţi în oraşul de pe Bega vor avea ocazia să participe la ceea ce numeşte Dite Dinesz, coordonatoarea studioului teritorial Timişoara  " Revoluţia în imagini, un proiect amplu ce va conţine dezbateri, mese rotunde şi, în special proiecţii de film despre revoluţiile europene".

Aflat la cea de-a doua ediţie, Festivalul Internaţional de Film Documentar Documfest aduce la Timişoara cele mai bune 22 de producţii din 7 ţări europene. În cadrul festivalului, care se va desfăşura în perioada 15-17 decembrie 2009, vor fi prezentate cele mai importante filme despre revoluţiile Europei, care au marcat prăbuşirea regimurilor comuniste din Est şi evoluţia politică şi economică a statelor europene. Proiecţiile de filme vor avea loc în incinta Clubului Setup din Timişoara.

Marele Premiu al festivalului şi premiile celor două secţiuni vor însuma cele trei distincţii acordate la final, în Gala de premiere ce va fi difuzată pe TVR 3 şi TVR Timişoara în data de 17 decembrie. Juriul internaţional este alcătuit din personalităţi importante -Jeroene Depraetere , preşedinte fondator al Academiei Flamande de televiziune din Belgia, Leonhardt Krause din Germania, Nikola Lorencin din Serbia, regizor la Televiziunea RTS Belgrad , Gyukity Istvan producător la Televiziunea Publică Maghiară MTV Pecs, dar şi românii Constantin Jinga, doctor în filosofie  şi Cristian Tabără, director al departamentului film în TVR.

Cristian Tabără este legat sentimental de oraşul de pe malul Begăi : "Eram student în Timişoara, am participat la evenimentele de acolo şi…după 20 de ani vreau să fiu alături de timişoreni în acest moment cu adevărat omagial". Cu această ocazie, Tabără va avea şi rolul de moderator , de aceea îşi invită  telespectatorii la o seară memorabilă: "17 decembrie, de la ora 20.00, pe scena  Teatrului Naţional ,,Mihai Eminescu" va avea loc Gala de Premiere Documfest. Timişoara  vă oferă, pe TVR 3 şi TVR Timişoara  emisiunea  <Limitele aşteptării>, o ediţie dedicată evenimentelor de acum 20 de ani.  Spectacolul, organizat în colaborare cu instituţia de cultură  va include şi un recital susţinut de actorul Ion Caramitru. Producătorii Dite Dinesz, Dan Raţiu şi Florin Mihoc au programat, la finalul  spectacolui, Gala DocumFest, care  îşi va premia câştigătorii".

Bucuresti, 10.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *