metalshow

Cristian Mungiu a dezvăluit cum începe cel mai nou film al său – „Bacalaureat”

Regizorul Cristian Mungiu a vorbit, în această dimineață, la Radio 21, despre noul său film „Bacalaureat”, care va avea premiera în cinematografe pe 20 mai. „Bacalaureat” este un film care se adresează tuturor categoriilor de vârstă: „Ar trebui să fie pentru oricine de la 15 ani la 50 de ani.

În principal este un film din văzut din perspectiva unui părinte, dar perspectiva celor care trebuie să dea Bacalaureatul este prezentă în film și, de fapt, acesta este și conflictul”, a explicat Cristian Mungiu.

Cineastul a dezvăluit scena cu care începe filmul, la rugamintea matinalilor de la Radio 21, Bogdan și Shurubel. „Începe cu un om care se trezește într-o dimineață să își ducă copilul la școală și se trezește cu o piatră în geam”, a spus Cristian Mungiu, care speră ca „Bacalaureat” să-i aducă o nouă distincție în competiția de la Cannes.

„Principalul e că filmul e pus într-o mare lumină dacă ajunge în competiția de la Cannes. Acolo îl văd foarte mulți oameni care sunt un fel de trend setter-i și care, după aceea, scriu despre film. N-ai niciodată o sală mai plină de oameni curioși să vadă ce-ai făcut iar părerea lor contează foarte mult în soarta filmului”, a mărturisit Cristian Mungiu.

Regizorul român se află la a treia participare la Festivalul de Film de la Cannes. El a câştigat trofeul Palme d’Or în 2007, cu filmul “4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” iar în 2009, cineastul a revenit la Cannes cu antologia de scurtmetraje “Amintiri din Epoca de Aur”, care a rulat în secţiunea Un Certain Regard. Anul trecut, filmul său “După dealuri” a înregistrat o dublă victorie la Cannes: premiul pentru scenariu şi premiul pentru interpretare feminină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *