free download 78 travel guides written by experts

Cristian Deca, Decalex Legal Solutions: Medierea, noua abordare pentru recuperarea creantelor

Intarzierea platilor sau neincasarea la termen a unei creante reprezinta o situatie des intalnita in mediul de afaceri romanesc si are efecte devastatoare asupra mediului economic. Lipsa unui echilibru financiar pune in dificultate o companie si se poate rasfrange si asupra activitatii altor agenti economici.

Una dintre cele mai uzitate metode pentru incasarea sumelor o reprezinta apelarea la o companie de recuperari creante. Nu intotdeauna efectele activitatii acesteia sunt cele asteptate, iar procesul poate fi de lunga durata si anevoios. Exista, insa, o solutie pe care Cristian Deca, Partener in cadrul Decalex Legal Solutions, o promoveaza in randul companiilor romanesti, si anume medierea.

Desi este un concept mai nou folosit in Romania, recuperarea creantelor prin intermediul medierii are perspective bune, in principal datorita rezultatelor deja obtinute in aceasta directie de catre companiile de servicii juridice. Companiile din domeniul constructiilor, de exemplu, au au fost printre primele care au ales serviciile de mediere ale Decalex Legal Solutions.

Procesul de mediere reprezinta cea mai rapida de rezolvare a unui conflict si are costuri mult mai reduse. Prin intermediul medierii, partile incearca sa ajunga la o intelegere amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate, in calitate de mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate, confidentialitate si avand liberal consimtamant al partilor. Un avantaj care tine de partea emotionala a relatiei dintre doua parti il reprezinta lipsa resentimentelor, medierea reusind sa gaseasca calea cea mai potrivita de solutionare, astfel incat niciuna dintre parti sa nu se simta presata sau stresata de cealata parte. Mai mult, relatia dintre cele doua parti poate continua, daca se reuseste identificarea ofertei potrivite. Intr-o piata concurentiala, un serviciu personalizat si apropierea de clienti sunt atuu-uri care pot conduce o companie in top sau o pot mentine pe o pozitie fruntasa.

Cristian Deca, Mediator in cadrul Decalex Legal Solutions mentioneaza o serie de avantaje pe care medierea le are, si anume:
· cel mai scurt timp de rezolvare;
· restituirea taxelor platite pentru investirea instantei, daca medierea are loc dupa ce s-a trimis in judecata;
· intrarea rapida a sumelor recuperate in circuitul financiar;
· pastrarea relatiilor comerciale;
· pastrarea bunului renume a societatii;
· confidentialitate;
· costuri reduse;
· solutie legala, personalizata;
· imbunatatirea activitatii in cadrul firmei.

Orice companie din Romania, aflata in imposibilitate de plata sau care are de recuperat creante poate solicita serviciile unui mediator pentru solutionarea amiabila a unui „conflict” comercial.

Bucuresti, 25.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *