free download 78 travel guides written by experts

Cristi Șerb este câștigătorul emisiunii „Chefi la cuțite”

Marți seară concursul culinar de la Antena 1 și-a desemnat câștigătorul. Cristi Șerb, din echipa gri condusă de chef Sorin Bontea, a câștigat marele trofeu al emisiunii „Chefi la cuțite” și premiul de 30.000 de euro.

După o probă de finală în care au jurizat unii dintre cei mai cunoscuți și apreciați chefi din România, după o etalare de farfurii care mai de care mai îmbietoare, după un lung șir de emoții care păreau să scape de sub control, concursul de la Antena 1 și-a ales primul învingător.

Bucuros peste măsură, Cristi nu și-a stăpânit bucuria și a lăsat frâu liber bucuriei. Și-a luat în brațe colegii, dar și cheful, a căzut în platou, și-a strâns la piept trofeul, a zâmbit și a mărturisit cu ochii înlăcrimați că simte că visul lui s-a împlinit. „Atunci când Gina a spus „câștigatorul primului sezon Chefi la cuțite este Cristi Șerb”, o energie divină a explodat în mine. Am sărit în sus de fericire și încă credeam că visez, mă ciupeam ca un nebun de piele de mă înroșisem. A fost un sentiment unic, în momentul acela am simțit că nu am greșit atunci când am hotărât să mă fac bucătar. Îmi doresc să fiu cel mai bun bucătar și voi lupta pentru asta”, a mărturisit Cristi.

Cei trei finaliști, Cătălina, Mircea și Cristi, au avut parte în marea finală de ajutorul foștilor colegi de echipă, în vreme ce chefii au asistat de pe margine, cu emoție și nerăbdare, la evoluția ucenicilor lor. Fiecare dintre cei trei s-a gândit să așeze în farfurie un preparat de top, cu un gust care să-i poarte pe jurați într-o aventură culinară. Dacă Mircea a optat pentru un plating cu carne de vită, Cătălina a ales pieptul de rață, iar Cristi peștele. La final însă, după ce invitații la masa jurizării au degustat din toate cele trei farfurii, au decis cu toții că cel care merită premiul este Cristi.

„A fost greu, în concurs au fost bucătari buni, cu experiență și multă imaginație. Poate că eu am avut în plus dorința de a-mi depăși zi după zi nivelul. Sunt un om care se întreabă la finalul fiecărei zile ce a învățat în plus față de ziua de ieri. Îmi place să experimentez, să ascult părerile celorlalți, să culeg ce e mai bun de la cei de lângă mine, sunt genul de om care este atent la greșelile celorlalți pentru a învăța din ele. Deși am doar 22 de ani, mă simt stăpân pe mine, îmi respect foarte mult cheful și când sunt pus să coordonez simt că mă transform într-un comandant de unitate militară”, a spus fericit Cristi.

Show-ul „Chefi la cuțite” continuă aventura culinară la Antena 1, care pregătește cel de-al doilea sezon. Weekendul acesta, pe 11 și 12 iunie, au loc la București preselecții la care sunt așteptați toți cei care visează să ajungă într-una dintre cele trei echipe – roșie, neagră sau gri. Tot ce au de făcut este să se prezinte cu cel mai bun preparat al lor, începând cu ora 10.00, la Romexpo, Bdul Mărăști, nr. 65-67, Pavilion D1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *