Cristi Puiu și echipa la proiecția specială a SIERANEVADA

Regizorul Cristi Puiu împreună cu producătoarea Anca Puiu și actrițele Ioana Crăciunescu, Ilona Brezoianu, Judith State, Ana Ciontea și Simona Ghiță, au fost prezenți vineri, 18 noiembrie, la proiecția specială a propunerii României pentru Premiul Oscar 2017, la categoria „Cel mai bun film străin”: SIERANEVADA.

Evenimentul a fost organizat de AGERPRES și MANDRAGORA, la Sala Epika, cu sprijinul Grand Cinema & More – Băneasa Shopping City.

„Noi, de la AGERPRES, suntem foarte mândri că putem susține tot ce înseamnă un produs de calitate al României. Pentru noi, să fim alături de ‘SIERANEVADA’, un posibil câștigător al Premiului Oscar, este un lucru foarte important și, la fel cum încercăm să promovăm tot ce ține de evoluția României, așa am ajuns să facem și acest eveniment”, a declarat Alexandru Giboi, director general al AGERPRES.

„Cu AGERPRES (…) am sentimentul că sunt între prieteni, (…) iar faptul că au ales să sprijine filmul nostru e un compliment”, a spus Cristi Puiu.

„Atunci când o mână de oameni din România alege din cele câteva filme produse anul ăsta (…) filmul meu este ca și cum ei au socotit că eu aș merita Oscarul”, a adăugat regizorul.

„Pentru mine, ăsta a fost marele premiu, (…) iar restul este bonus”, a afirmat Cristi Puiu.

Invitații prezenți, printre care îi amintim pe Ion Caramitru și Ovidiu Lipan Țăndărică, au avut ocazia de discuta cu regizorul și echipa și la finalul proiecției, evenimentul încheindu-se cu o sesiune de Q&A.

Totodată, Agenția Națională de Presă a prezentat la Grand Cinema & More – Băneasa Shopping City trei trailere ale unor documentare video de excepție marca AGERPRES și o parte din uriașa sa ARHIVĂ FOTOGRAFICĂ, imaginile cu personalități marcante ale culturii românești, precum Gheorghe Dinică, Victor Rebengiuc, Sergiu Celibidache, Constantin Tănase, George Călinescu, Liviu Ciulei și Maria Tănase, fiind alese special pentru această ocazie.

Parteneri ai evenimentului: Asociația Studenților Jurnaliști Iași, Băneasa Shopping City, Grand Cinema & More.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *