Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Crime sofisticate

George Arion
Crime Scene Press – carte oferita de Libris.ro

Alma este prezentatoarea emisiunii de succes Steaua norocului. În cadrul emisiunii apar oameni de afaceri care se consideră norocoși dar, care, toți au și scandaluri în jurul lor.

Alma primește un bilet prin care i se spune că ea va muri ultima. Și că totul se încheie dacă oprește emisiunea.

Crime sofisticate recenzie - George Arion

Când invitatul din acea seară este omorât – iar apoi cel din săptămâna următoare – lucrurile se complică.

Poliției îi este foarte greu să prindă criminalul pentru că acesta este unul atent la detalii. Un profiler spune că el a mai ucis și că are un scop anume pentru care îi omoară pe acești oameni.

Cu informații din trecutul criminalului și cu capitole din perspective diferite (a investigatorului Luca Pinte, a Almei, a ucigașului), această primă parte se citește pe nerăsuflate.

Din introducerea cărții semnată chiar de George Arion, aflăm că totul a început ca roman foileton (cât așteptam să citesc ceva, în trecut, ca roman foileton!).

A doua parte, Jucătorul de table, mută acțiunea peste mări și țări. Alte personaje, aparent fără nicio legătură, altă intrigă, alt stil. Și totuși, acțiunea are legătură cu prima parte. Care este această legătură, nu vă spun însă!

George Arion are farmecul de a te convinge că totul se întâmplă aievea. Personaje care par desprinse din realitatea imediată, trimiteri la momente, locuri sau acțiuni legate de o anume perioadă. Tot el ne aduce aminte și cât de bogat este vocabularul limbii române, chiar dacă, adesea, uităm și ne limităm la câteva cuvinte… comune.

Cel mai important însă este faptul că George Arion, scriitor prolific, reușește, de fiecare dată, să creeze romane complexe, care depășesc zona romanului polițist. Intrigi captivante, personaje de neuitat, un stil aparte și un autor foarte bun – iată doar patru motive care ar trebui să vă determine să citiți Crime sofisticate. Cu siguranță nu veți regreta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *