free download 78 travel guides written by experts

Crime de rezolvat, vieți de trăit: trei femei puternice, hotărâte și capabile din departamentul de omucideri caută DETALIUL în noul serial în premieră la DIVA, din 24 aprilie

Primul sezon din Detaliul – un nou serial dramatic – are premiera în România marți, 24 aprilie, de la 22:00 la DIVA. În ziua premierei vor fi difuzate două episoade, după care în fiecare marți vom putea urmări câte un episod.

Detaliul este un serial fenomen care urmărește viețile profesionale și personale complicate a trei femei ambițioase, care lucrează în departamentul de omucideri din cadrul Poliției Metropolitane.

Detectivul Jacqueline “Jack” Cooper (Shenae Grimes-Beech, din serialul 90210) este un detectiv începător cu gândire liberă, metode inovative de cercetare și o viață personală complicată, care amenință să o destabilizeze în orice moment. Mentorul ei, Detectivul Stevie Hall (Angela Griffin, Coronation Street), este un expert în tehnici de interogare, datorită cunoașterii temenice a firii umane, ceea ce îi permite să obțină informații exacte de la suspecți și martori – chiar și atunci când viața ei personală stă pe un butoi de pulbere. Supravegheate de impunătoarea lor șefă, Inspectorul Șef Fiona Currie (Wendy Crewson, Room, Saving Hope), un lider absolut, ce lucrează necontenit pentru siguranța cetățenilor.

Detaliul, Diva

În fiecare săptămână o nouă crimă își așteaptă rezolvarea și rămâne la latitudinea acestor personaje feminine puternice și bine conturate să găsească motivul și ucigașul în decorul urban. Cu ajutorul colegilor – un sergent ursuz cu un trecut tumultuos și un detectiv ciudat cu înclinații tehnice, această divizie este hotărâtă să rezolve fiecare caz până la sfârșitul săptămânii. Dar, atunci când un caz clasat cu implicații personale este redeschis, detectivii se confruntă cu noi provocări.

Nu ratați noul serial DETALIUL din 24 aprilie, de la 22:00, la DIVA. În ziua premierei vor fi difuzate două episoade, după care în fiecare marți vom putea urmări câte un episod.

DETALIUL – Descrierea personajelor

Det. STEVIE HALL (Angela Griffin)
Stevie Hall a fost polițistă. Tatăl ei, Gene, a fost detectiv și datorită lui a devenit și ea unul. Gene a fost cea mai importantă figură din viața lui Stevie până acesta s-a sinucis și lumea ei s-a prăbușit. În consecință ea încearcă să rămână pe linia de plutire și să facă alegeri raționale. Toți o privesc ca pe o ancoră dar în adâncul ei este foarte nesigură. Când o fostă iubire, Det. Kyle Price se transferă la departamentul de omucideri, Stevie este copleșită de sentimente pe care le credea îngropate. Apoi când o fată dispărută corespunde descrierii unui caz nerezolvat de tatăl său, Stevie decide să investigheze dar sfârșește prin a lucra cu singura persoană pe care încearcă să o evite, Kyle Price.

DET. JACK COOPER (Shenae Grimes-Beech)
Jack Cooper are mereu intenții bune dar, uneori, alege calea greșita atât în cazul muncii ei de la divizia de omucideri cât și în viața personală. Este o fire vulcanică și deseori metodele ei de investigare sunt considerate nebunești. Are premisele unui geniu în rezolvarea crimelor dar doar dacă nu va permite vieții personale să stea în cale adevăratei ei chemări. Venind din partea opusă, Jack muncește să se mențină pe linia de plutire după ce a făcut eforturi considerabile să ajungă aici. Pe lângă asta Jack a fost înșelată de multe ori de iubitul ei guraliv, avocatul Marc Savage, iar dorința ei de dreptate o face să forțeze limitele bunului simț (și cele legale).

INSPECTORUL ȘEF FIONA CURRIE (Wendy Crewson)
Fiona Currie este șefa sarcastică și autoritară a departamentului de omucideri. Poreclită, de către Jack, „Medusa” caracterul ei este foarte intimidant pentru tinerii detectivi dar se datorează ascensiunii sale ca femeie într-o lume dominată de bărbați. Atitudinea ei autoritară trădează și o latură empatică- este un lider și un mentor loial care are grijă de echipa ei. Când descoperă talente la subalternii săi face tot posibilul să îi evidențieze. Fiona a muncit mult ca să ajungă unde este și luptă în continuare să păstreze echilibrul între viata profesională și personală, când cea din urmă riscă să îi pună cariera în pericol. Este deasemenea foarte implicată ca mamă și jonglează cu datoriile de părinte pe care le împarte cu fostul ei soț, care ocupă deasemenea o poziție importantă în cadrul poliției.

DET. KYLE PRICE (David Cubitt)
Detectivul Sergent Kyle Price este un detectiv aspru întors la secția de omoruri după mulți ani. Un expert în tehnica interogării, Kyle are un caracter rezervat; o calitate pe care Det. Hall a gasit-o mereu atrăgătoare pe vremea când erau împreună. Bărbații din unitate îl tratează ca pe fiul risipitor întors, dornic să adune cunoștințe și să obțină favoruri pentru a-i lua locul Fionei- exact ceea ce suspectează și Inspectorul Șef Currie. Defapt motivele pentru care Kyle a revenit la omucideri sunt unele personale: vrea să rezolve cazul la care a lucrat mentorul lui și să regăsească o veche iubire în persoana lui Stevie.

JONO HALL (Matthew Edison)
Jono Hall este echilibul din viața Det. Stevie Hall, un tată iubitor și sociabil, capul familiei pentru copiii ei, persoana ideală cu care să te relaxi la un pahar de vin după o zi lungă la birou. Un profesor iubit, Juno lucrează ore suplimentare pentru a întreține casa, a asigura hrana copiilor și încrederea lui Stevie pe care aceasta o pierde din cauza cazurilor cu care se confruntă la job. Chiar dacă legătura lor este adâncă, construită pe o tragedie comună, în ultima vreme pasiunea din relația lor s-a diminuat. Situația se agravează când apare Det. Kyle Price, bărbatul pe care Jono l-a învins în lupta pentru inima lui Stevie.

DET. AARON FINCH (Al Mukadam)
Tânărul detectiv Aaron Finch are o părere foarte bună despre sine, dar toți ceilalți cred că trebuie să se liniștescă și să nu mai braveze profesional. Deși își dă cam des ochii peste cap este un membru valoros al echipei iar colegii se bazează pe el în chestiuni tehnice datorită abilității de a comunica ușor cu tinerii. Chiar dacă este fiul unui judecător, care probabil a tras ceva sfori ca să îl aducă în departamentul de omucideri, Finch este foarte concentrat pe carieră în detrimentul vieții personale. Este singur, locuiește singur și îi place acest stil – este totuși posibil să dezvolte o pasiune pentru cineva din echipă.

DET. DONNIE SULLIVAN (Matt Gordon)
Donnie Sulivan este personajul arogant dar îndrăgit al echipei de omucideri. Pentru un nou venit pare foarte comod dar din punctul lui de vedere este doar comod. Și ce e rău în asta? Și-a început cariera în acest departament care a trecut prin multe schimbarări iar acum încearcă să țină pasul cu cei tineri și noile lor metode de investigare ca la carte. În calitate de persoană gay, a avut parte de discriminări la începutul carierei dar încearcă să își trateze colegii cu egalitate.

MARC SAVAGE (Ben Bass)
Frumos, înfumurat și infatuat. Marc Savage este tipul de bărbat de care trebuie să te ferești- este deasemenea și slăbiciunea lui Jack Cooper. Încă din episodul pilot aflăm că cei doi au o relație de doi ani iar el este căsătorit de zece. Ca un avocat al apărării, foarte puternic și bogat nu este genul de persoană cu care să îți dorești un conflict. Nu se ferește să folosească informațiile pe care i le furniza Jack, pe vremea când aceștia aveau o relație, dacă acestea îl pot ajuta. Dar asta nu înseamnă că ea nu are informații prețioase despre el.

DETALIUL Sezonul 1 – Synopsis

Descriere generală:
Sub privirea vigilentă a Inspectorului Șef Fiona Currie (Wendy Crewson, SAVING HOPE, Room), Detectivul Stevie Hall (Angela Griffin, CORONATION STREET, BRIEF ENCOUNTERS) și Jack Cooper (90210, DEGRASSI: THE NEXT GENERATION) încearcă să rezolve cazurile aduse în atenția biroului de omucideri și să facă față și vieților personale haotice.

Synopsis general:
The Detail este un serial fenomen cu trei femei ambițioase și viețile lor complicate care lucrează în cadrul departamentului de omucideri din cadrul Poliției Metropolitane. Detectivul Jacqueline “Jack” Cooper (Shenae Grimes-Beech) este un detectiv începător cu gândire liberă, metode inovative de cercetare și o viață personală complicată care amenință să o destabilizeze în orice moment. Mentorul ei, Detectivul Stevie Hall (Angela Griffin), este un expert în tehnici de interogare datorită cunoașterii temenice a firii umane ceea ce îi permite să obțină informații exacte de la suspecți și martori – chiar și atunci când viața ei personal stă pe un butoi de pulbere. Supravegheate de impunătoare lor șefă, Inspectorul Șef Fiona Currie (Wendy Crewson), un lider absolut al diviziei, detectivii lucrează necontenit pentru siguranța cetățenilor. În fiecare săptămână o nouă crimă își așteaptă rezolvarea și rămâne la latitudinea lor să găsescă motivul și ucigașul în acest decor urban. Cu ajutorul colegilor; un sergent ursuz cu un trecut tumultos și un detectiv ciudat cu înclinații tehnice,acestă divizie este hotărâtă să rezolve fiecare caz până la sfârșitul săptămânii- asta până ce un caz clasat cu implicații personale este redeschis.

DETALIUL sezonul 1- synopsis

Episodul 101: “Pilot”
Regizor: Greg Smith (ARROW, ROOKIE BLUE)
Scenarist: Ley Lukins
Guest Stars: Ben Bass (ROOKIE BLUE), Huse Madhavji (SAVING HOPE), David Ferry (LEGION, HELL ON WHEELS)

Descriere:
În timp ce se recuperează după șocul pe care l-a suferit în plan personal, Detectivul Jack Cooper (Shanae Grimes-Beech), investighează o aparentă sinucidere alături de colega ei, Detectivul Stevie Hall (Angela Griffin), care este absolut dezarmată când trebuie să înfrunte o veche iubire.

Episodul 102: “Trecutul nu moare”
Regizor: Jordan Canning (SPACE RIDERS, SAVING HOPE)
Scenarist: Adam Pettle
Guest Stars: Ben Bass (ROOKIE BLUE), Jordan Todosey (DEGRASSI: THE NEXT GENERATION)

Descriere:
Atunci când un tânăr programator este ucis în mod brutal, echipa începe să investigheze. Pe măsură ce sunt purtați într-o lume a dependenței și a infracționalității digitale, Det. Stevie Hall (Angela Griffin) și Det. Jack Cooper (Shenae Grimes-Beech), lucrează fară oprire să găsească făptuitorul dar încep să se întrebe cât de departe ar merge pentru a-și proteja propriile familii.

Episodul 103: “Diavolul și marea albastră”
Regizor: Kelly Makin (FRONTIER)
Scenarist: Sandra Chwialkowska
Guest Stars: Kari Matchett (Maudie, COVERT AFFAIRS), Sergio Di Zio (FLASHPOINT)

Descriere:
Încă afectată de sarcină, Det. Jack Cooper (Shenae Grimes-Beech), i se alătură Inspectorului șef Fiona Currie (Wendy Crewson) pentru a cerceta un caz de care Fiona s-a ocupat în trecut. Atunci când indiciile sugerează că vinovatul este încă în libertate, cele două își unesc forțele pentru a demonstra că cel închis este adevăratul criminal.

Episodul 104: “Secrete și minciuni”
Regizor: Sara St. Onge (YOU, ME, HER)
Scenarist: Ley Lukins
Guest Stars: Kevin Hanchard (ORPHAN BLACK)

Descriere:
După ce cadavrul unei tinere este găsit în portbagajul unei camionete, Det. Stevie Hall (Angela Griffin) și Det. Jack Cooper (Shenae Grimes-Beech) încearcă să consoleze familia îndurerată și să găsească ucigașul înainte ca acesta să acționeze din nou. În tot acest timp Stevie se luptă cu durerea din propria viață pe care încearcă să o ascundă și să se concentreze la caz.

Episodul 105: “Drum lung”
Regizor: Jordan Canning
Scenarist: Naledi Jackson
Guest Stars: Ben Bass (ROOKIE BLUE), Rebecca Liddiard (HUDINI & DOYLE)

Descriere:
Un caz foarte important pentru Det. Stevie Hall (Angela Griffin) și Det. Jack Cooper (Shenae Grimes-Beech)- o persoană acuzată de multiple violuri și crime- este destabilizat când avocatul apărării se dovedește a fi Marck Savage (Ben Bass) fostul iubit a lui Jack, care se folosea de relația lor intima pentru a obține informații despre suspecți.

Episodul 106: “Când se închide o ușă”
Regizor: Grant Harvey (ORPHAN BLACK, HEARTLAND)
Scenarist: Joe Pernice and Adam Pettle
Guest Stars: Alex Carter (CSI: Crime Scene Investigation), Shelia McCarthy (LITTLE MOSQUE ON THE PRAIRIE)

Descriere:
Corpul lui Brook Dodson este găsit pe mal, purtat de ape, iar vânătoarea criminalului devine mai aprigă ca niciodată pe masură ce echipa se confruntă cu presiuni din toate direcțiile și devin personaje într-un joc de-a șoarecele și pisica. Stevie decide să preia controlul cazului care a dus la sinuciderea tatălui ei.

Episodul 107: “Trafic dificil”
Regizor: John Fawcett (ORPHAN BLACK)
Scenarist: Sarah Goodman and Ley Lukins
Guest Stars: Ben Bass (ROOKIE BLUE), Mark Rendall (TRANSPORTER, VERSAILLES)

Descriere:
Detectivul Jack Cooper (Shenae Grimes-Beech) trebuie să gestioneze un caz în care fratele său rebel, Owen (Mark Rendall), este suspect. În timp ce echipa lucrează la caz, Jack este preocupată de siguranța propriului frate, face greșeli încercând să-l protejeze și apelează la o cunoștință avocat pentru a-l reprezenta.

Episodul 108: “A Junkie’s Broken Promise”
Regizor: James Genn (SAVING HOPE)
Scenarist: Graeme Stewart
Guest Star: Ben Bass (ROOKIE BLUE)
Special Guest: Josh Beech

Descriere:
Echipa trebuie să rezolve cazul unui cadavru ars după ce o poză a ajuns publică. Presiunea opiniei publice și a superiorilor le determină pe Stevie și Jack să lucreze intens pentru a rezolva cazul. Det. Jack Cooper reușește să o impresioneze pe Fiona când reușește să interogheze cu succes cel mai dificil suspect.

Episodul 109:” It Takes A Village”
Regizor: Grant Harvey
Scenarist: Katrina Saville
Guest Stars: Ella Ballentine (L.M. MONTGOMERY’S ANNE OF GREEN GABLES) Sheila McCarthy (LITTLE MOSQUE ON THE PRAIRIE), David Ferry (LEGION, HELL ON WHEELS)

Descriere:
Detectivii Stevie Hall (Angela Griffin), Jack Cooper (Shenae Grimes-Beech) și Inspectorul Șef Fiona Currie (Wendy Crewson) au un nou caz în care o femeie se trezește cu o armă în mână și își vede soțul ucis chiar în fața ei. Indiciile duc către fiica femeii, Annabelle (Ella Ballentine). Dar este oare posibil ca adolescenta, cu probleme comportamentale, să fi comis crima perfectă?

Episodul 110: “Off The Path”
Regizor: Greg Smith
Scenarist: Ley Lukins
Guest Stars: David Ferry (LEGION, HELL ON WHEELS), Sheila McCarthy (LITTLE MOSQUE ON THE PRAIRIE)

Descriere:
Det. Stevie Hall (Angela Griffin) este răpită după ce descoperă implicarea unui detectiv pensionat într-un caz de crimă. Fără armă și contra timp, aceasta trebuie să se bazeze doar pe abilitățile sale pentru a supraviețuii în timp ce echipa face eforturi disperate să o găsescă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *