free download 78 travel guides written by experts

“Cresterea adaptabilitatii si competitivitatii angajatilor din industria romaneasca

prin formare profesională continuă în domeniile TIC, transfer de noi tehnologii, protecția mediului și controlul poluării”

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial
Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Începând cu data de 3 ianuarie 2011, SVASTA ICG srl, în parteneriat cu Ensight Management Consulting şi Steinbeis-Transferzentrum Ost-West Kooperationen, implementează proiectul „Creșterea adaptabilității și competitivității angajaților din industria românească prin formare profesională continuă în domeniile TIC, transfer de noi tehnologii, protecția mediului și controlul poluării” – INOVENTIV. Acest proiect presupune o investiție de 1,5 milioane de euro în dezvoltarea competențelor și cunoștințelor managerilor din industria românească.

1.100 de manageri de nivel mediu și de top din industria românească vor beneficia de formarea profesională continuă în domeniile TIC, transfer de noi tehnologii, protecția mediului și controlul poluării, pe parcursul celor 3 ani de implementare a proiectului.

Pentru a răspunde cât mai bine nevoilor grupului țintă, implementarea proiectului se va face conform următoarelor etape:
Ø    Analiza nevoilor de training a grupului țintă;
Ø    Adaptarea cursurilor oferite conform nevoilor identificate;
Ø    Livrarea cursurilor către grupul țintă;
Ø    Diseminarea informațiilor cu privire la programul de formare profesională continuă și la rezultatele proiectului.

Participanții vor beneficia de:
·    Cunoștințe superioare;
·    Acces la tehnologii noi și know-how european;
·    Abordare profesională și unitară;
·    Transfer de cunoștințe de la consultanți cu experiență în lucrul cu și în companii multinaționale;
·    Abordarea practică a consultanților noștri;
·    Training structurat cu exemplificări din industrie și jocuri de rol;
·    Transferul de competențe, metode și instrumente de lucru;
·    Instruire activă.

Primele sesiuni de instruire se vor desfășura în perioada: octombrie – decembrie 2011. Proiectul va acoperi nevoile de training în domeniile TIC, transfer de tehnologii și protecția mediului și controlul poluării ale managerilor din industria românească, la nivel național. Cursurile vor fi acreditate CNFPA și participanții vor putea susține în urma lor un scurt examen pentru obținerea certificării CNFPA.

SVASTA ICG este o firmă de consultanţă şi training în management cu o prezenţă de peste 17 ani pe piaţa românească. Având rădăcini în Transilvania, a lucrat în mod tradiţional pentru clienţi din spaţiul german și scandinav, dar şi numeroşi clienţi români. În timp a dezvoltat o capacitate de formare bazată pe competenţele proprii. Filozofia firmei:  instructorii noştri sunt practicieni în domeniul lor de activitate şi conţinutul cursurilor de formare este adaptat celor mai noi metode internaţionale şi conţin elemente practice tipice pieţei din România.
În ultimii 6 ani firma a fost un actor activ în domeniul protecţiei mediului, având posibilitatea colaborării cu importante firme germane din acest domeniu, şi a realizat mai multe evenimente specifice protecţiei mediului şi respectiv energiilor regenerabile.

La data de 1 octombrie 2010 a fost încheiată fuzionarea cu grupul de consultanță ICG Austria, devenind SVASTA ICG România. Astfel, la competențele SVASTA legate de project management, de achiziții publice, de controlling și management financiar se vor adăuga competențele grupului în domeniile dezvoltării și transformării organizaționale, managementului schimbării, restructurării și optimizării proceselor interne.

Ensight Management Consulting a fost înfiinţată în anul 2000, iar în prezent este liderul local pe piaţa românească de consultanţă în management, raportat la cifra de afaceri, numărul și competenţele echipei de consultanţi. Ensight furnizează clienţilor săi soluţii de transformare a afacerii, care sunt construite pe competenţe multidisciplinare: strategie, operaţiuni, financiar, resurse umane, tehnologie. Soluţiile noastre integrate se bazează pe competenţe complementare (management, financiar, resurse umane, IT, achiziţii, logistică, marketing şi vânzări) şi sunt concepute astfel încât să răspundă celor mai importante provocări pe care le întâmpină companiile. Peste 500 de angajaţi din companii naţionale şi multinaţionale au beneficiat, pe baza unei analize a nevoilor de instruire, de modulele noastre de cursuri personalizate şi sesiuni de consolidare a cunoştinţelor în domeniul tehnologiei informaţiei.

Steinbeis-Transferzentrum Ost-West Kooperationen reprezintă o organizaţie germană, lider mondial în transferul de noi tehnologii din sfera cercetării în sfera aplicativă. O activitate-cheie a Steinbeis este reprezentată de promovarea de proiecte de cooperare între Germania şi ţările est-europene. Filozofia Steinbeis: orientarea spre piaţă, transferul de cunoştinţe şi de tehnologie în cadrul întregii reţele dezvoltată la nivel mondial prin intermediul celor peste 700 de companii regionale ale reţelei – facilitarea pentru companii a accesului la cele mai recente descoperiri din domeniul cercetării – extinderea permanentă a reţelei de transfer – transferul ultimelor cunoştinţe de specialitate, adaptate la schimbările de natură structurală ale pieţelor – descentralizarea centrelor de  transfer şi funcţionarea în sistem de centre de profit.

Bucuresti, 02.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *