PR Summit 2021

Crestere cu 6% a vanzarilor Grupului Roche in anul 2013

Grupul farmaceutic elvețian Roche anunță o creștere a vânzărilor globale în anul 2013, cu 6%, la o rată de schimb constantă, ajungând la 46.8 miliarde franci elvețieni, datorită cererii crescute pentru medicamentele destinate tratamentului cancerului, bolilor autoimune și pentru testele de diagnostic destinate laboratoarelor clinice.

Severin Schwan, CEO al Roche, a declarat cu privire la rezultatele companiei în anul 2013: “2013 a fost un an foarte bun pentru Roche. Ne-am depăşit ţintele financiare propuse datorită cererii susţinute pentru produsele noastre şi lansării de noi medicamente şi teste de diagnostic.”

Rezultatele Diviziei de Farmaceutice

Vânzările Diviziei de Farmaceutice a Roche au crescut cu 7% în anul 2013, ajungând la 36.3 miliarde de franci elvețieni. Această creștere s-a datorat în special produselor din portofoliul de oncologie, dar și perfomanțelor înregistrate de medicamentele destinate tratamentului poliartritei reumatoide. Vânzările au înregistrat o creştere de 10% în Statele Unite, de 12% pe pieţele emergente1, şi de 2% în Europa şi Japonia.

Progrese în cercetare și dezvoltare

În anul 2013, linia de cercetare şi dezvoltare a Diviziei de Farmaceutice a Grupului Roche a înregistrat progrese deosebite mai ales în domeniul oncologiei, oftalmologiei şi bolilor autoimune. Linia de cercetare şi dezvoltare a Roche include 66 de noi entităţi moleculare, dintre care 15 sunt în ultimele faze de dezvoltare.

Vânzările Diviziei de Diagnostic

În anul 2013, vânzările Diviziei de Diagnostic au crescut cu 4%, ridicându-se la 10.5 miliarde de franci elvețieni, în principal datorită cererii susţinute pentru testele şi echipamentele folosite în laboratoarele clinice, oferite de Roche Professional Diagnostics (+8%).

Pentru al cincilea an consecutiv – liderul sectorului farmaceutic în Dow Jones Sustainability Index

Pentru al cincelea an consecutiv, în 2013, compania Roche a fost desemnată, la nivel global, liderul sectorului farmaceutic, în clasamentul Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Pentru clasificarea companiilor în acest index, au fost luate în calcul performanţele economice, sociale dar şi cele care vizează programele de protejare a mediului. Indexurile DJSI servesc drept repere pentru investitorii care integrează criteriile de dezvoltare durabilă în portofoliile lor.

Estimări pentru anul 2014

Pentru anul 2014, Roche prognozează o creştere a vânzărilor de aproximativ 5%, la o rată de schimb constantă şi o creştere a dividendelor.

În cadrul următoarei Întâlnirii Anuale a Acţionarilor, care va avea loc în data de 4 martie 2014, Consiliul Director Roche îl va propune pe Christoph Franz pentru poziţia de Preşedinte al Board of Directors. Christoph Franz îi va succeda în această funcţie lui Franz B. Humer, care a anunţat la ultima întâlnire a acţionarilor că nu intenţionează să candideze la noi alegeri. Christoph Franz, actual CEO al grupului Lufthansa, nu-şi va reînnoi contractul cu această companie, care urmează să expire în data de 31 mai 2014.

1
Pietele emergente considerate sunt Brazilia, China, India, Mexic, Rusia, Coreea de Sud si Turcia.

Bucuresti, 30.01.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *