Shadow

Creștere cu 45% a numărului de lead-uri valide pentru anul 2017. Industria medicală, în topul domeniilor cu apetit crescut pentru achiziții IT

Softlead a înregistrat o creștere cu 45% a numărului de lead-uri generate pentru companiile listate în cadrul platformei www.softlead.ro. Cu peste 300 de companii active și peste 500 de aplicații din cele mai importante domenii, Softlead are un rol esențial în activitatea companiilor software din România, prin creșterea oportunităților de promovare și de implementare a soluțiilor proprii pe care acestea le dețin în portofolii.

Care au fost cele mai cerute aplicații software în 2017?

Din punctul de vedere al domeniilor de activitate, cele mai reprezentative industrii, cu un apetit crescut pentru tehnologizare sunt medical, retail, horeca și producție. Explicația ce stă la baza acestui fapt este dată de faptul că în fiecare dintre acestea creșterile rapide, manifestate prin extinderi, mărirea personalului angajat, nevoia eficientizării fac parte din lista obiectivelor principale.

Având în vedere aceste priorități, selecția aplicațiilor cu cea mai mare rată de implementare include: soluții dedicate managementului documentelor (17.88%), resurselor umane (HR – 16.42%), Enterprise Resource Planning (ERP – 16.79%), Customer Relationship Management (CRM – 10.58%).

Infografic Softlead 2017

200.000 euro – cea mai importantă implementare realizată prin Softlead

Pentru toate solicitările venite prin canalele digitale Softlead, procesul de validare și de asigurare a suportului în vederea unei implementări optime este esențial pentru compania care decide alegerea unei aplicații software. În anul 2017, cea mai importantă implementare realizată prin Softlead este a unei aplicații de tip ERP, definită prin complexitatea modulelor, prin integrări complementare și printr-un set amplu de servicii oferite companiei-achizitor.

“Responsabilitatea selectării companiilor partenere este uriașă, fie că vorbim despre un start-up cu bugete limitate și cu obiectivul de a alege cea mai bună soluție software cât mai puțin costisitoare și scalabilă, dar mai ales pentru o companie evaluată la câteva milioane de euro, de a cărui eficiență și productivitate depind fluxuri complexe și sute de angajați”, Alexandra Roată, Managing Partner Softlead.

Ce a însemnat anul 2017 din punctul de vedere al cifrelor?

În 2017, Softlead a reușit creșterea cu 45% a numărului de lead-uri valide primite prin canalele proprii, cele mai multe dintre solicitările primite fiind trimise de persoane din poziții de top și middle management, precum și din departamente de execuție (resurse umane, achiziții, IT, contabilitate etc.). Datorită faptului că au fost intens promovate posibilitățile de accesare a fondurilor europene, a crescut semnificativ și segmentul ofertării pentru start-up-uri care au dorit accesarea programelor dedicate.

Ce spun clienții Softlead despre calitatea lead-urilor generate?

Am utilizat serviciile Softlead vreme de un an și fiecare dintre lead-urile achiziționate a fost confirmat și de bună calitate. Recomand serviciile Softlead oricărei companii care dorește să obțină lead-uri de calitate, pe care să le poată converti în vânzări de succes. Marian Hanganu, Sales Director Romanian Software

Colaborarea cu Softlead a fost una benefică pentru echipa Documenta DMS, primind întotdeauna lead-uri calificate și potențiali clienți bine informați. Acest lucru ne-a ajutat la creșterea vânzărilor, completând portofoliul nostru cu clienți interesanți. Adrian Bărcuțean, Product Manager Infrasoft

Am avut o colaborare foarte bună cu Softead prin pachetul de servicii  full-acces. Cu ajutorul acestora, am reușit să identificăm mult mai bine oportunități potrivite soluțiilor și obiectivelor noastre. Întrucât unul dintre aceste obiective este dezvoltarea portofoliului de clienți, ne bucurăm să fim prezenți cu soluțiile noastre între opțiunile unor companii relevante pe piața românească, aceste lead-uri fiind venite prin contul pe care grupul nostru de firme îl deține pe Softlead., Ioana Răzvan, Director Executiv Melior Cras

Despre Softlead

Softlead este singura platformă din România de tip marketplace, cu rol de generator de lead-uri pentru soluții software. Lansată pe piața locală la finalul anului 2013, Softlead a reușit să construiască în România un model de business bazat exclusiv pe natura performanței prin oferirea lead-urilor spre companiile de tehnologie și fiind un pol de susținere pentru business-urile-achizitor.

În prezent, Softlead deține în cadrul platformei peste 300 de companii IT și peste 500 de soluții software din cele mai importante categorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *